haluat mennä nyt....

Sunnuntaina käväisin lähimetsässä muutaman kilometrin lenkin ämpäri mukana. Juuri ja juuri tuli piirakkamarjat. Yleensä olen piirakkamarjat kerännyt omalta tontilta, mutta tänä vuonna ne vähätkin ovat mystisesti hävinneet parempiin suihin.

No joka tapauksessa. Ämpäriä piti kolisuttaa aina välillä, jotta kaikki jänistä suuremmat kerkiää alta pois.  Viikolla oli tuttu ajaa karhukolarin muutaman kilometrin päässä. Sanoi, että oli iso otus! Susi tai sudet ovat liikuskelleet ihan miltei pihapiirissä. Eikä hirvikään vaaraton ole, jos sattuu emon ja vasan väliin. Siitä on Miehellä omakohtaista kokemusta, kun kökötti peräkärryssä hirviemon puhistessa ympärillä.

Metsä on kuitenkin niin rauhoittava ja rentouttava paikka, että marjaan ja sienestämään on pakko päästä, vaikka ei saalista tulisikaan.

Tälläinen sattui silmään polun varrella. Oletan tämän olevan suomukka. En muutakaan keksi. Tai sitten mäntykukka kuten Purulaari kommentissaan ehdotti.

suomukka.jpg

Pihassa on ukontulikukka, joka kukkapenkissä kasvavana ja kunnon kanankakkalannoituksen saatuaan on kasvanut kohtalaisen komeaksi. Korkeuttakin kukalla on n. 1,8 m

ukontulikukka.jpg