yöllisellä reissullaan nähnyt ilveksen ihan lähietäisyydeltä. Vaikka ensin luuli, että sieltä kauris oli hyppäämässä tielle. Kesti hieman aikaa ennenkuin varhaisjakajan aivot rekisteröivät asian oikean laidan.

Juuri sinä yönä oli varhaisjakaja pysynyt täysin hereillä, johtuen siitä, että oli varhaisjakajalla taas hieman raskasjalkaisempi harjoittelija ajamassa ja siitä, että sinä yönä tuntui koko sorkkaeläinkanta ym olevan liikenteessä. 

Eipä ole tullut varhaisjakajan tehtyä kai yhtenäkään vuonna niin paljon töitä kesällä kuin tänä vuonna. Ensin yöllä sanomalehtiä jakamaan ja päivällä päiväpostia. Heinäkuussa tuli helposti 12-tuntisia työpäiviä ja taisi välillä mennä ylikin. Onneksi kesälomat ovat ohi ja sairaslomalaisetkaan eivät viitsi sairastella näin syksyn puolella. Kesällä kun saattoi sairaslomalla olla kymmenenkin jakajaa yhtäaikaa. Positiivinen puoli asiassa on, että tykkäsi varhaisjakaja myös kirjeiden ym jakamisesta ja työnteko näkyi tilipussissa.

Varhaisjakelun immeiset eivät viitsi paljoa sairastella. Buranaa poskeen ja jakamaan. Esimiehen esimies kun on sanonut, että yhtään yötä ei saa varhaisjakajat sairastaa ilman lääkärintodistusta. Siispä, jos lauantaita vasten yöllä sairastuu, pitäisi mennä jonottamaan sairaalan päivystykseen saadakseen lääkärintodistuksen, että on esim. vatsatauti tai kuumetta. 

Onneksi varhaisjakajan lähin esimies on järkevä ihminen. Sai varhaisjakaja hänen luvallaan sairasta sitä "vanhojen naisten tautia", mikä lie pursiitti, viikonlopun yli ja mennä vasta maanantaina lääkäriin.

On varhaisjakaja ansaitulla kesälomalla viikon.