varhaisjakajan otettava lusikka kauniiseen käteen ja vääntäydyttävä yöllä töihin.

Vanhasta muistista meni varhaisjakajan vuorotuspiiri peuroja väistellen. Ja yhtä supikoiraa, joka ihan väkisin meinasi alle jäädä. Jos varhaisjakaja laski n. 25 peuraa nähneensä yöllä, niin kuinkahan paljon näi näkemättä. Varhaisjakaja vaan kysyy. Varhaisjakajan onneksi ei yksikään elukka tullut etuoikealta tai vasemmalta. Jo senkin vuoksi, että virman katiska on just saatu korjattua keväisen peurakolarin jäljiltä.

Sen kolarin jälkeen (jota ei varhaisjakaja itse ajanut) oli varhaisjakajalla runsaasti ystäviä vastaan tulevissa autoilijoissa jotka valoja vilkuttelivat. Tai voipi myös johtua siitä, että kolarin jäljiltä virman katiskassa valot näyttivät ehkä pikkusen liian ylös. Puiden latvoissa istuvat lintuset pystyi varhaisjakaja hyvin laskemaan niissä valoissa. Pruukkasivat rekka-autoilijat vetäistä koko valokapasiteettinsä päälle jo paljon ennen kohtaamistilannetta.

Kyllä, kyllä varhaisjakaja valitti asiasta ihan kyllästymiseen(sä) asti, mutta kun ei sitä vehettä saatu verstaalle kun siellä kesälomat pyöri ja toiseksi oli virmalla autopula. No nyt se on varhaisjakajan iloksi vihdoin  korjattu.

On muuten varhaisjakajan silmä levännyt luonnon lehtimattoja katsellen viime yönä. Vaikka vettä satoi enemmän tai vähemmän.

Nyt pistää varhaisjakaja euroloton vetämään. Ei sitä koskaan tiedä.