joulu se. Enpä ole moista myrskyä pitkiin aikoihin nähnytkään. Lämmintä melkein+ 10 ja mikä puhuri! Kuusien latvat piirsivät isoa ympyrää. Ja ihme kyllä valtava pihakuusemme on vielä pystyssä. Ilman sähköä olimme ensin 36 tuntia, neljä tuntia valoa, eilinen ilta sekä viime yö taas ilman sähköä. Naapurin ja meidän välillä kulkee isohko linja, jolle oli kaatunut neljä puuta vajaan sadan metrin matkalla. Ja lisää tulee kaatumaan, jos uusi myrsky iskee ennenkuin linjaan päin kallellaan olevat puut saadaan kaadettua.

Onneksi Mies on joskus tehnyt "ja mitä sinä tuollakin teet" kaupat ja ostanut agrekaatin kaiken varalta.  Mukavasti  saimme valoa, virtaa jääkaapiin sekä pakastimeen. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun sitä tarvittiin. Onneksi on puulämmitys. Eli meillä ei ollut hätäpäivää.

Aidolle Puukenkämaan asukille taisi joulu olla ikimuistoinen.... Eikä Kuopuskaan varsinaisesti ilahtunut ollut. Puukenkämaassa kun melkein kaikki johdot ja kaapelit on kaivettu maahan. Siellä pitkät sähkökatkokset ovat harvinaisia.

Mies lähti viemään lomalaisia kentälle ja kuuden tunnin päästä Puukenkämaan aikaa ovat lomalaiset jo kotona. Jos kaikki menee hyvin.

Koirat ihmettelevät tätä menoa ja varmuuden vuoksi vahtivat toinen silmä auki, ettei vaan mattekin häviä johonkin.

Kunhan Mies tulee kotiin, niin lähdetään katselemaan mitä tuhoja myrsky sai aikaan omassa metsässämme. Voi olla, että ensi talven polttopuut on jo kaadettu.