Kylläpä on pihalla vilskettä ja vilinää. Punakylkirastaat ovat vallanneet pihan. Siellä vedetään niskat kenossa matoja ja pöyhitään marjapuskien alustat oikein kunnolla. Siinä ohessa peipposetkin yrittävät parhaansa. Kottaraispari on vallannut melkein rappujen edessä olevasta päärynäpuusta itselleen kodin. Sinne kannetaan tavaraa tiuhaan. Toivottavasti ei tule sateinen kesä. Päärynäpuu on ontto ja yhtenä vuonna, kun satoi kaatamalla, tiaisen poikaset hukkuivat onkaloon.

Käpytikka ison mahansa kanssa keikkuu lintulaudalla ja lennähtää sitten päärynäpuun rungolle hakatakseen kuoret pois auringonkukan siemenestä. On aika työlään näköistä hommaa, kun se siemen pitää asetella ensin kuorenkoloon ja sitten naputella. Koko talven ne ovat käyttäneet pihavaahteraa ruokailupaikkana ja sen alla on kymmeniä käpyjä. Yhden kottikärryllisen jo vein kompostiin aikaisemmin talvella.

Vihervarpusista osa on vielä "sisäruokinnassa". Muutama mustarastas on sinnitellyt koko talven pihapiirissä.

Töyhtöhyyppäkin taisi jo etsiskellä pesäpaikkaa. Sitten isäntä vetäisee kylvökoneella päältä ja ala taas alusta.

En tiedä, enkö ole muina vuosina pistänyt merkille lintuelämää vai onko se jotenkin vilkkaampaa tänä keväänä.

Kymmenen vuotta sitten joutsenet lensivät yli, mutta nyt niitä majailee ja metelöi kymmeniä pellolla  parin sadan metrin päässä. Olipa siellä muutama kurkikin seassa. Pienessä lammessa lähistöllä oli toissa kesänä joutsenen pesä. Yhtenä päivänä laskin 60 joutsenta.

Kevät se on.