kaipa se kevät on sitten tullut. Se onkin köyhän ainoa ilo, kun ei niille voi rahaakaan antaa, kun eivät kuulemma osaa sitä käyttää. Ostavat vaan halpoja vaatteita kirppikseltä ja ruokaa, jopa lapsille sipsejä.Ja saattavat ajaa kaksikymmentä vuotta vanhalla toiotalla ajattelematta yhtään ilmastonlämpenemistä.

Muuna ilona mainittakoon iltapäivälehtien loputon traagisten ja bruutalien tapahtumien uutisointi sekä Venäjällä pelottelu. Tästä esimerkkinä "Sudet söivät brutaalisti peuran". Juu, ei niillä ole minkäänlaisia pöytätapoja. Ilman veistä ja haarukkaa sitä vaan pisteltiin peura poskeen. Ja jättivät tähteet pellolle. Jossa ne eivät muuten kauaa makaa, vaan puhdistuslaitos, varikset, korpit, ketut, supikoirat ym hävittävät tähteet parissa viikossa.

"Syötkö aamiaismunasi oikein?" Luultavasti, ainakin pistän sen oikeasta päästä sisääni.

"Et ehkä olekaan niin terve kuin luulet." Nyt kaikki tarkkailemaan mistä kohtaa kolottaa, pistää tai muuten vaan tuntuu. Niin ja jos oikein epäilyttää, voi aina arvauskeskuksesta tilata ajan.

Yötyöntekijänä minulla on jatkuva elimistön stressitila (sanoo joku tutkimus). Yötyöläisenä minulla on myös vaara saada sydäninfarkti, sepelvaltimotauti, kakkostyypin diabetes, tulehduksia, keskivartalolihavuus, rintasyöpä. Yötyöläisen univaje heikentää elimistön vastustuskykyä lisäten sairastumisen riskiä. Minun ehdotukseni on yötyön kieltäminen. Johan alkaa kansa paranemaan! Ja työnantajan kustannuksetkin ovat paljon pienemmät, kun ei tarvitse maksella yötyölisiä. Puhumattakaan terveydenhoidosta.

Ja sitten nämä uudet teonsanat, jotka vilahtavat ylenaikaa tekstissä. "Voimaantua". Minä en voimaannu mistään vaan saan voimia edelleen useammastakin asiasta. "Halpuuttaa". Nöyryyttää? Huijata? Pitää tyhmänä? 

 

IMG_6378.jpg