Radiosta yhtenä yönä kuulin,että amerikkalaiset on tehneet tutkimusta koiran koulutuksesta ja tulleet siihen tulokseen, että koiraa ei tule kouluttaa lyömällä, pelottelemalla ja silmiin tuijottamalla. Tutkimuksen mukaan koirasta voi tulla aggressiivinen tällä tavoin koulutettuna.  Tuon asian ovat koiraihmiset tienneet jo iät ja ajat. Ei ole kyllä tullut mieleenikään esim lyödä koulutustarkoituksessa koiraa. Muitakin turhia tutkimuksia taitaa olla. Tai ei kai tämä turha ole. Jos haluaa vihaisen koiran, tietää ainakin nyt miten käsitellä.

Koirista kettuihin. Yhtenä yönä näin komean ketun ja taisi olla sama vielä toisenkin kerran. Yleensä ne luikkivat nopeasti tiehensä, mutta tämä yksilö kierteli mennen tullen samoja jälkiä. Voi muuten ketun huuto kuullostaa yöllä aika pelottavalta.

Eilen tuprutteli  pakkaslunta kymmenkunta senttiä. Lumikolalla oli mukava työnnellä kevyttä lunta paikasta toiseen. Koiratkin nauttivat ulkonaolosta, paitsi Nanna joka melkein hukkui hankeen. Villapuvun kauluksesta meni lumi sisälle ja pikku jalat olivat kuin lumipallot. Ei se kauaa viihtynyt ulkona. Käytiin useampaan kertaankin ja joka kerta sai sen sulatella.l On se vaan niin veikeä otus. Vauhti on kovempaa kuin mitä jalat kerkiää.

Johan tuli elämää taloon, kun pojanpojat tulivat vaarin mukana perunanhakureissulta. Siellä saivat vaarin työkalut kyytiä. Suksetkin löytyivät varastosta.

 Miten voi perheen kaksi lasta olla niin erilaisia luonteeltaan? Eetu huutaa ja mellastaa ja pitää muutenkin meteliä, vähän pikkuvanha. Nuorempi on itsepäinen, hiljainen, vaikka kyllä puhettakin tulee. Ja ne puheet! Ihan puutaheinää. Mielikuvitus on ainakin erittäin hyvä.  Pahojaan ne molemmat osaa tehdä ihan yhtä paljon. Vanhempi metelillä, kyllä huomataan. Iikka hiljaa ihan ohimennen,  huomataan vasta joskus. Iikka osaa käsitellä koiria.

Tänään on vihdoin vapaapäivä. Kymmenen yötä työtä takana. Kesällä ei ole mitään hämminkiä vaikka on pitempikin työrupeama, mutta näin talvella! Pitäisi ihmiselläkin olla laturinreikä selässä. Sinne vaan piuhat kun virta loppuu.

Nyt on kyllä virta tavallisen lopussa. Tulee vaan oltua tekemättä yhtään mitään. Harmaatakin on...