Niin tiheä sumu oli yöllä, että piti varhaisjakajankin jo hiljennellä vauhtia. 

Mustion linna sumun keskellä.

IMG_5487-normal.jpg

 

Jäneksillä oli kokoontumisajot. Niitä oli yhdessä paikassa jopa viisikin. Arvelee varhaisjakaja niiden olevan mahdollisesti hankipoikia. On varhaisjakaja kerran nähnyt jäneksenpoikasten leikkivän. Se oli aika mukavan näköistä touhua.

Supikoiran pennut ovat ihan päättömiä. Ei ole emosta opettajaksi kuinka tiellä liikutaan, kun se itsekin ryntäilee miten sattuu. Pisti varhaisjakaja jarrua lattiaan oikein kunnolla supikoiran poikasen takia tänä aamuna. Selvisi se ja paineli takaisin pöheikköön.

Herra Fasaani oli poikasten kanssa liikenteessä myös aamulla. Piti varhaisjakajan jo hiljentää kävelyvauhtiin ja alkaa katselemaan mihin ne oikein mennä viipottivat. 

Pari peuraa kurkisteli jo varhaisjakajan töihin mennessä tien pientareella ja loikkihan niitä yli tien muutamia reitilläkin. 

Pampahti varhaisjakajan sydän kotiin tullessa pahemman kerran, kun melkein koti tiehaarassa oli joku eläin jäänyt auton alle. Luulin varhaisjakaja sen naapurin kissan olevan, mutta se olikin jänes, onneksi. Siitä sai kettu, ilves tai joku muu oivan aterian.

Musta ystävämme Afrikasta sai vatsan kipeäksi kesken piirinsä ja joutui varhaisjakaja jakamaan kerrostalopiiriä kaiken lisäksi. Kaikki muut mahdolliset jakokanditaatit olivat jo lopettaneet omat piirinsä ja menneet kotiin aamukahville. Pääsi varhaisjakajakin kotiin kaffelle, mutta kello viilteli jo kahdeksaa.

Ja kuten arvata saattoi, veti varhaisjakajan kaikista jaloista suonta joka paikasta. Ja lisäksi olkapääkin oli kipeä. Mutta se onkin jo ihan toinen asia. Sai varhaisjakaja  sentään nukuttua suonenvetojen ja kramppien välissä pari tuntia.

Enää ensi yön viettää varhaisjakaja virman kotterossa ja nauttii  sen jälkeen kahdesta vapaasta yöstä!

Ja nukkuu varhaisjakaja varastoon reilusti.