ja varhaisjakajaa alkoi jo veetututtaa koko systeemi.

Veetutuksen syyt listaa nyt  varhaisjakaja tähän:

Taas piirimuutoksen piirimuutos. Pomo soitti illalla (klo1700)  muutokset ja varhaisjakaja oli henkisesti valmentautunut niihin. HerraSvensson (nimi muutettu) ei tullut (taaskaan) töihin ja siitä koitui ensimmäinen harmituksen paikka heti aikaisina aamuyön tunteina varhaisjakajalle. Piti sitten varhaisjakajan oikein alkaa ajattelemaan ennenkuin oikea määrä lehtiä oli oikeilla jakajilla. Ynnä oli sitten varhaisjakaja heti lähtiessään sen takia jo myöhässä.

HerraSvensson ei  yleensä tule töihin torstaisin (?) eikä silloin kun on huono keli tai kun on peittojakelupäivä. Tai jos on masu pipi tai migreeni. Jotka yleensä osuvat yllä luetelluille öille. Tai joksikin muuksi yöksi jonka HerraS katsoo sopivaksi  olla töistä pois. 95% näistä sairastumisista sattuu yöllä, jolloin yöesimies yleensä saa viestin kännykkään. Eikä aina edes sitä. Onpa Herralta jäänyt muutaman kerran piiri keskenkin. Ilmoittamatta siitä sen kummemmin kellekään. Mutta kaikesta huolimatta HerraSvensson saa ajaa 120 km pitkää maaseutupiiriä, jonka sitten yöllä joku toinen varhaisjakaja saa oman piirinsä kylkiäiseksi, kun HerraS ei ilmesty paikalle. Tai sitten varhaisjakajan yöesimies on joutunut jakamaan sen ihan ite.

Toinen veetutuksen syy: Virman auton ovi, joka on ollut jo monta kuukautta rikki. Vain kun varhaisjakaja oikein vauhtia ottamalla vetäisi oven kiinni, se myös pysyi. Eli viime yönä noin 100 kertaa. Varmaan tekee oikein hyvää lukolle ja ovelle muutenkin.

Kolmas veetuksen syy: Liian hyvin auratut kadut. Jaa, minkä takia? Kun siinä halvatun piirissä, joka öisen arpomisen jälkeen varhaisjakajalle lisäpiiriksi lankesi, on suurin osa lehdistä oville vietäviä ja niiden laatikoiden edessä, joihin normaalisti saa lehden pistettyä suoraan auton ikkunasta, oli Araratin kokoinen lumivuori aurauksen jäljiltä. Toisin sanoen varhaisjakaja on jokseenkin jokaikisellä laatikolla kömpinyt ulos ja kiivennyt aurausvallin yli ja takaisin. Ja sitten pamauttanut auton oven kiinni. Sama juttu taas 20 metrin päässä. Pisti muuten varhaisjakajan nilkkakin mokoman touhun pahakseen.

Neljänneksi: Oli hiilivintti traktorinkuski aurannut varhaisjakajan auton taakse Himalajan kokoisen lumivuoren postin parkkipaikalla.

Viidenneksi:  Väsyttää varhaisjakajaa, kun tyhmän onnettoman piti illalla katsoa Brucen elokuva Die Hard 4.0. Lakkasi varhaisjakajan ruumis- ja romutusmittari  toimimasta suhteellisen pian elokuvan alkamisen jälkeen.

Kuudenneksi: Tuli Lillille kauhea pissihätä jo 1030, eikä ole varhaisjakaja saanut nukkua tarpeekseen.

Saattaa tähän vielä varhaisjakaja keksiä muunkin veetutuksen syyn, kunhan päivä kuluu.

Toivoo varhaisjakaja parempaa huomista.