tahrannut itsensä oikein kunnolla Brasilian keikalla. Mukavaa juttua tämän päivän Hesarissa.  Tekisi mieli julistaa SE pannaan, mutta mitalilla on se toinenkin puoli. Kaipa tällä "suomalaisella" yhtiöllä on vielä jotain pikkutoimintaa Suomessa.

Täytyy mennä tarkistamaan osakesalkku. Hah haa! Ties vaikka sieltä löytyy kyseisen yhtiön osakkeita. Tahkoaahan tämä yritys jättivoittoja Brasiliassa, halvan työvoiman ja omavaltaisen toiminnan ansiosta.

Mitähän suomalaisen paperihenkilön (enimmäkseen kai -miehen. Sillä jos se olisi naisvaltainen ala, niin palkat olisivat vähän huonommat) palkka olisi suhteutettuna brasilialaisen paperityöläisen palkkaan? Suostuisiko suomalainen tekemään työn sillä palkalla?

Tässä kirjoituksessa näkyy meikäläisen putkiaivosto täydessä työssä. En ajattele ollenkaan maailmantaluouden näkökulmasta tätäkään asiaa. Vain pienen ihmisen. Enkä edes välttämättä suomalaisen ihmisen.

Suurimmalla osalla suomalaisista on asiat todella hyvin. On ruokaa,vettä, jokseenkin toimiva terveydenhuolto, suhteellisen turvallinen asuinympäristö, asunto ja työikäisistä n. 90 %:lla töitä. Emme välttämättä tarvitse Nokian uusinta uutta kännykkää, taulutelevisiota, satelliittikanavia, 200 neliön asuntoa kolmelle ihmiselle, tämän vuoden mallia olevaa autoa, hienoja venettä, ulkomaan matkoja monta kertaa vuodessa, uusinta uutta vaatetta vaikka kaappi pursuaa entisiäkin, kymmentä paria kenkiä, kaupat täynnä tavaraa mitä ei tarvita. Tätä listaa voisi jatkaa aika pitkään.

Ja sitten ihmiset kärsivät "masennuksesta". Nyt en tarkoita sellaista kaiken nielevää mustaa aukkoa, vaan sitä kun ei nyt huvita kun masentaa kun sataa ja tili ei riitä ostaa uutta tietokonetta tai masentaa kun kaikkiin osamaksulappuihin ei just nyt löydy rahaa kun pitää se vuokrakin maksaa. Tai masentaa kun miltään kahdeltakymmeneltä kanavalta ei tule mitään katsottavaa tai masentaa kun ei ole rahaa mennä bilettämään tänä viikonloppuna. Tai masentaa kun aurinko paistaa ja rannalle on kolme kilometriä eikä ole autoa kun vaan tuo viimeistä mallia oleva retkipyörä. Kyllä lääkärisetä määrää pilleriä siihenkin vaivaan. Mitenkähän sitten masentaisi jos asuisi pakolaisleirissä ilman puhdasta vettä ja riittävää ravintoa,  huolta omaisista ja lapsista. Ei kotia, jatkuvassa pelossa huomisesta. Masentaisiko?

Sitten tulee lottopotti. Pääsee Suomeen. Vai onko se lottopotti, kun täällä on kaikilla asiat niiiin huonosti ja masentaa. Sitten nämä masentuneet suomalaiset käyvät käsiksi, kun pakolainen vie leivän suusta ,työpaikat ja jne jne. Huononee elintaso kun pitää ruokkia tuollaisia parasiittejä. Voi olla ettei raha enää riitä siihen osamaksulla ostettavaan 1000 kuution moottoripyörään, kun pakolainen vie sen siivoustyöpaikan, josta masentunut työtön suomalainen on kieltäytynyt  monta kertaa kun siinä on niin huono palkka.

aamen.