Vapaapäivät ovat takana ja yksi työyökin. Sanahirvitys! Lunta sateli yöllä kun lähdin. Uusi lumi tiukkaan tampatun lumen päällä=liukasta. Omalla autolla ajelin tänään ja piti kyllä ottaa varovasti, kun ylämäkeen yritti laatikolta lähteä.

Vapaat menivät jäykän niskan merkeissä. Olikin niin kipeä, etten saanut päätä käännettyä. Työterveyslääkärisetä määräsi jotain lihaksia rentouttavaa lääkettä ja sanoi: "Ota niitä illalla. Ne kyllä sitten ovat kolmiolääkkeitä ja saattavat väsyttää." No enhän minä niitä härreguud voi yöksi ottaa. Nukahdan vielä rattiin ja ajan postin auton pöpelikköön. Siitähän se huuto syntyisi. Päästiin sitten yhteisymmärrykseen, että otan kun menen töiden jälkeen nukkumaan. No, niska ei ollut kipeä tänä aamuna, ainakaan paljoa, joten jätin kaikki lääkkeet  purkkiin.

Kuopus lähetti Puukenkämaasta uuden Borduurbladin. Aivan ihania ristipistotöitä. Heti alkusivuilla ihana keijutyttö. Se sopisi Tanulle... Kaikenlaisia tiaisia, on sini-tali-töyhtö-pyrstö-kuusitiaista. Se sopisi Miehelle tai Esikoiselle. Molemmat lintubongareita. Nättejä ystävänpäivänkortteja. Iiris ja lilja, sopivat mihin vaan...Koiria....Lisää kortteja...Taitaa partacollietyö siirtyä taas. Se taitaa siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Langat kävin siihen jo ostamassa, 49 eri väriä, kun käsityöliikkeessä oli synttäriale joulukuussa.

Harmaata on.....ja työkaverilla pieni koiranpentu. Mies ei oikein lämmennyt ajatukselle, kun sanoin, että kyllä tässä nyt yksi partacollie vielä menisi. Se ei sitten ymmärrä kanssa  mitään! Väittää vaan, että kaksi riittää!