Juu, juu valivali taas.

Mittari näyttää -15.8 tänä aamuna, mutta urhea Mies se vaan menee metsään polttopuita kaatamaan. Minun pitäisi viitsiä laittaa kaikki talvikamppeet päälle ja mennä koirien kanssa ulos vähäksi aikaa.

Tänään on vapaapäivä tai oikeastaan viime yö oli vapaa. Joten ohjelmistosta voisi löytyä vaikka seuraavaa: Ruisleipien haku leipomosta, kaupassa käynti, ulkoilua, puitten kantoa siinä ohessa.Sitten onkin reipas mieli, kun on saanut raikasta ulkoilmaa keuhkot täyteen, joten ehkä mahdollisesti voisi vaikkapa leipoa jotain ja laittaa perunalaatikon uuniin samantien. Ja sitten koirien kanssa ulos taas.

Lilli ei tee kuin muutaman minuutin piipahduksia ulkona, ellei kukaan ole mukana. Maija taas jää ulos yksinkin, mutta se kun osaa avata ulko-oven, niin se hipihiljaa räplää  sen auki ja makoilee sitten eteisessä ulko-ovi levällään ja pakkasherra onkin tulossa  visiitille sen jälkeen.

Kukkakaupasta sain hyasinttejä ja tein niistä jäälyhdyn. Tänään täytyy kumota se pois ämpäristä ja katsoa minkälainen tuli. Aikaisemmassa oli vain muutamia hyasinttejä ja se ei ollut ihan sellainen kuin ajattelin.

Olenkin  möllöttänyt kotona joulun jälkeen käymättä oikeastaan muualla kuin töissä ja kaupassa. Olisi vissiin aika vähän kyläillä. Putkiaivotkin ovat jäässä, kun mitään "järkeviä" ajatuksia ei liiku pääkopan sisällä. Saisi jotain ajateltavaa, muutakin kuin näitä pinnalle pyrkiviä negatiivisia talviajatuksia. Ja vaikka kuinka sanotaan, että pitäisi nauttia talvesta jne jne kun ei tiedä milloin seuraava oikea talvi taas tulee, niin entäs sitten. Kun ei suuremmalti nauti, niin ei nauti. Paitsi sitten kun pakkanen laskee tai nousee inhimillisiin lukuihin. Eli noin -5 .

Ai niin, se ensimmäinen tullut siemenluettelokin on vielä katsomatta läpi. Ties mitä kivaa sieltä löytyy. Tänä keväänä on parempaa aikaakin tehdä kaikkea, kun ei ole sitä puutarhatyötä enää.

Tulisipa aurinko edes pikku pilkahdukselle tänään. Vai mikä se nyt oli.