kaikelle kansalle. Kuten tavallista tulee allekirjoittanut jälkijunassa uuden vuoden toivotuksineen. 

Alkuvuoden päivät ovat menneet haahuillessa ympäriinsä tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Kaikki makea ja hyvä on kyllä maistunut. Onneksi joulusta jääneet suklaat ovat vinttikamarissa ja olen liian laiska niitä sieltä hakemaan. Tai ehkä se on vain tervettä järkeä. Tulisi syötyä kaksin käsin.

Kuten asiaaan kuluu näin vuoden alussa, teen katsauksen viime vuoteen. Kas näin

Tammikuu ei sitten niin yhtään mitään muuta kuin töitä.Sisko käväisi loppukuusta.

Helmikuu jatkoa tammikuulle. Töitä ja talviurheilua. Siis penkkiurheilua. Kuopus täytti 35 v ja vävypoika 41.

Maalikuussa töitä. Vanha palvelija Hilux myytiin.

Huhtikuussa töitä varhaisjakelussa ja kukkakaupassa. Talvilomaa 1,5 viikkoa. Äiti täytti 87 v.Yhdet 70 vuotispäivät sen lisäksi. Miehen syntymäpäivät.

Toukokuussa varhaisjakelua ja kukkakauppaa. Viron kukkamessut. Loppukuusta Keski-Suomeen äitiä tervehtimään. Tyttären  39. syntymäpäivä.

Kesäkuussa koulutuspäiviä asiamiespostin hoitamiseksi. Alkukuusta kotiseutumuseon matkalla Turun suunnalla. Kukkakaupan uuden myymälän avajaiset.  Pojan hääjuhlat. Viikko kesälomaa. Tyttärenpoika 16 vja pojanpoika 10 v.

Heinäkuussa töitä ja lisäksi tarjottiin töitä perusjakelusta. Mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Joten kukkakauppa sai jäädä. Ja nivelrikkoiset sormet kiittivät. Nilkka nyrjähti loikatessa rappusilta, mutta kuten hyvä työntekijä ainakin, nyrjähtämistä podettiin vapaapäivinä.

Elokuussa tehtiin töitä ja vietettiin monet synttärit yhdellä kertaa. Vanhin lapstenlapsista täytti jo 20 v. Pojanpoika 13 v.

Syyskuussa olikin kesäloma. Äitiä kävin katsomassa kahdesti. Lisäksi vietin siskon kanssa ihanan Lapin loman.  Naapurin 70- vuotispäivät. Esikoinen aloitti aikuisopinnot.

Lokakuu töitä. Tyttärentytär täytti 19 v. 

Marraskuu töitä. Kuopus lensi Hollannista  60-vuotis päivilleni. Pimeää ja märkää. Miehen tätiä Tampereella katsomassa. En ollut koskaan ennen nähnyt häntä. Viimeinen side entisaikaan. Esikoinen 42 v ja Poika 37 v.

Joulukuu töitä. Ensimmäinen joulunalusaika neljääntoista vuoteen, kun en ollut kukkakaupassa tai puutarhalla töissä. Perusjakelullakin oli täysmiehitys, joten sinnekään ei tarvinnut mennä. Paitsi aattoyönä jaoin viimeisiä joulukortteja lehtien ohella! Jouluna syötiin kahden ja käytiin aattokahvilla Esikoisen luona.

Pitäisiköhän ottaa itsestä niskaperseote ja ryhdistäytyä. Jo vain. Heti huomenna!