On varhaisjakajalla vakaa mielipide, jotta tämän seudun tienhoitajalla on jokin suolankylvönennätysyritys käynnissä. Sen verran runsaalla kädellä sitä ajetaan ennen ja jälkeen ja siinä välilläkin. Ihmettelee varhaisjakaja suuresti miten pohjoisemmassa Suomessa ollenkaan pysytään tiellä, kun suolan käyttö on huomattavasti pienempää. 

Oli varhaisjakaja sillä konttorilla tylsimmällä piirillä viime yönä. Siellä oli kyllä tienhoitaja erehtynyt pahan kerran. Liekö pimeässä vahingossa ottanut heinänpöyhimen auran sijaan ja sillä vedellyt muutaman kerran. Sellaista pirun pöperöä oli eräät nimeltämainitsemattomat tiet. Vetäisi yllättävä pöperö varhaisjakajan katiskankin poikittain tielle. Eikä se ainakaan johtunut liian suuresta tilannenopeudesta, eikä myöskään varhaisjakajan valvetilasta.

Lopun matkaa sitä heinäpellon kaltaista tietä varhaisjakaja sitten ajoikin silmät apposen auki ja kieli keskellä suuta.

Ajoi varhaisjakajan työtoveri autonsa pöpelikköön, toisin sanoen mutkan suoraksi viime yönä. Toivottavasti ei loukannut itseään.

Lisäksi toivoo varhaisjakaja, että jokainen menisi nyt itseensä, hakisi lapion/lumikolan ja kävisi putsaamassa postilaatikkonsa edustan. Kiitos.