Istutetut taimet 2007.

Laggan Simlpy Silverin haudalle Rosa Ritausmaa + Rosa ?.Molemmat kukkivat kauniisti kesällä 2008. Paikka on kuiva ja aurinkoinen. Istutukset yhteydessä laitettiin runsaasti katetta juurelle ja kasteltiin kesän mittaan harvoin, mutta kunnolla.

2008

Rosa Toukoniitty, ostettu Billnäsin Taimistolta 2007. Sen seuraksi itse kasvatettua päivänkakkaraa, sinipellavaa ja malvaa ja taustalle 2 sinistä pihasyreeniä. Ne ostin Lehtisen Puutarhalta 2006, astiassa oli 2kpl aitataimia ja ne olivat pari talvea astiassa pihalla. Hyvät juuret oli ainakin.

Rodo Catawbiense + Rodo Nova Zembla, ostettu K-Raudasta a` 9,90. Rodojen seuraksi 7 kpl kirjokuunliljoja. Ne tulivat jonkin lehden tilaajalahjana ja olivat pari talvea astiassa ulkona. Paljon katetta juurille. Paikka on varjoisa, vain ilta-aurinko paistaa suoraan.

Juniperus "Mint Julep". Vanha, ollut kotona purkissa pari vuotta. Ostettu jostain poistomyyntikorista. Istutettiin kallion juurelle, ainakin vielä syksyllä hengissä. Mies on sitä kuulemma kastellut silloin tällöin.

Myskiruusu "Mozart", ostettu Billnäsin taimistolta, 12,90€. Sen kaveriksi istutettiin tuttavalta saatu nimetön vaaleanpunainen pensasruusu. Mozart kukki yksinkertaisin punaisin kukin, joissa oli valkoinen keskusta. Mozart on kadonnut, havainto kevät 2014.

Rosa "Hansa" ja jalokärhö Miss Bateman Tahvosen myyntipäiviltä. Hansat istutettu, mutta häpeä tunnustaa ,että Miss Bateman odottaa ylösnousemusta astiassa. Ylösnousemus on epätodennäköinen, mutta ihmeita on ennenkin tapahtunut.

Jalokärhö "Niobe", Multasormen tarjouksesta 4,90€

Kiinansyreeni, josta olisi tarkoitus tehdä pieni runkopuu. Tuuli kaatoi sen kesällä ja yksi oksa katkesi, mutta eiköhän siitä vielä puu tule. Sekin odottaa kevättä astiassa. 11,90 €

6 kpl lännenheisiangervoa. Istuttu näkösuojaksi. 2 koripajua, niinikään istutettu. Tarkoituksena on että saan niistä tarveaineita mahdollisia pajutöitä varten. Rosa "Moje Hammarberg" istutettu keijunruusujen "Dart`s Defender" lähistölle.  Moje Hammarberg kärsi useamman alasleikkauksen kesällä miehen ja trimmerin toimesta ja hävisihän se lopulta. Syyshortensia, odottaa kevättä. Eikä sitä saatu koskaan istutettua!

2 kpl karhunvatukka Sonja, Marjoivat hyvin, mutta kärpäset parveilivat marjoissa, joten ne jäivät syömättä. Kuukausimansikka Rugen, marjoi vielä lokakuussa kukkapenkin reunakasvina. Rugenit hävinneet keväällä 2014.

Perennoita edellisten lisäksi vanhoja ja uusia:

Ketoneilikoita Simply Silverin haudalle, a`2,40 . Jaloangervo "Cattleya", a`3,30 . Virginiantädyke, 3 kpl a`2,80 , tosin yksi niistä taitaa olla pipo .Punainen ritarinkannus, kokeilu 4,50 .  Herttakello, 2,80 .  3 kpl kultakärsämö a`1,90. Vuorikaunokki. 4 kpl rämmäle syysleimua.

Itsekylvettyjä:

Kesäkukkia: Kääpiösamettikukka, vanha siemen , ei itänyt. Hajuherne. Pensas-ja köynnöskrassi. Tarhakukonkannus, rikkaruohot voitti. Ruiskaunokki, sekoitus. Perennoita: rantalaukkaneilikka, punapäivänkakkara, myskimalva, karpaattienkello, sinipallo-ohdake. Osa jo istutettu syksyllä, osa viettää talven laatikossa.

KARHUNVATUKAT MAAHAN. MIES JA TYTÄR ISTUTUSPUUHISSA.