Takatalvi maaliskuussa 2008                                     

Taisi etelän talvi  tulla ja mennä. Tänä aamuna oli maa lumeton ja jäätön. Pojan nuorimmainen, Iikka, oli vihainen, kun ei päässyt edes kokeilemaan luistelemista. Iikka vielä kyseli mistä sellaisia luistimia oikein saa.
Omat lapset luistelivat milloin minkäkin lätäkön jäällä, mutta silloin olikin kunnon talvia. Muistan talven, kun oli yli -30 C pari viikkoa.  Lapset joutuivat leikkimään sisällä ja voi sitä iloa, kun pakkanen lauhtui -20 ja pääsi ulos leikkimään. Mieskin sai ylimääräistä lomaa metsätöistä.
Taas saa katua, kun on pitkäkarvaisia koiria talossa. Koirat tulevat ja menevät monta kertaa päivässä ja huusholli on sitten sen näköinenkin.
Onhan tälläinen keli tietysti työn kannalta hyvä. Eipä ainakaan ole liukasta pikkuteilläkään! Viime yö olikin vapaa ja nukuin aamulla herroiksi puoleen yhdeksään.
Nytpä löysinkin koirasukkiin 7 veljestä paikallisesta pikkuisesta K-kaupasta. Turha oli mennä taaskaan merta edemmäs kalaan! Juuri passelisti tuli viimeisimmät sukat eilen illalla valmiiksi, niin pääsen aloittamaan "koirien" tekemistä.