on "haasteita" täynnä.

Sen lisäksi että pitää varoa nelijalkaisia hirvistä hiiriin, ovat myös lentävät kaksijalkaiset ahkerasti reitillä.  Asiakkaat tuovat omat haasteensa yöhön.

Kun varhaisjakaja (ja päiväpostilainen) yrittää päästä mahdollisimman vähällä autosta nousemisella, turvavyön tai oven avaamisella, ovat monet asiakkaat sitä mieltä, että kyllä  joutaa varhaisjakaja (päiväpostilainen) persaustaan autosta nostamaan. Kas näin:

IMG_5249-normal.jpg

Tosi hieno lapionvarsi tolppana! On vaan 70 cm liian lyhyt. Varhaisjakaja peruuttaa virman katiskan laatikon viereen, avaa turvavyön ja kurottaaaaaaaaa alas, että saa lehden laatikkoon. Asiakkaan kunniaksi pitää varhaisjakajan  sanoa, että kyseisessä laatikossa on erittäin selvästi nimi. Se pitää vaan lukea metrin päästä, kun nimi ei näy, jos peruuttaa auton viereen. 

IMG_5251-normal.jpg

Pistää tähän varhaisjakaja toisenkin esimerkin. Laatikkorivi on nyt ollut talvesta asti 35 asteen kulmassa kallellaan. Taas saa varhaisjakaja avata turvavyön ja oven ja kurottaaaaaaa, nyt sivulle, että saa lehdet laatikkoon. Taitaa varhaisjakaja ottaa kohta vauhtia ja kaataa koko rivin. Mahtaisikohan JOKU sitten nostaa sen pystyyn? 

Kertoo vielä varhaisjakaja niistä laatikkoriveistä joissa laatikot ovat kuin ekaluokkalaisen hammasrivi. Ja pistää kuvankin, jos sattuu sen varastostansa löytämään.

Tämän lisäksi löytyy sellaisia kahden ja kolmen laatikon "rivejä", jossa kaikki laatikot ovat eri korkeudella, metrin päästä toisistaan ja sen lisäksi vielä eri etäisyydellä tiestä.

Tästä ekaluokkalaisen hammasrivi  laatikkorivistä on sentään osa saatu ihan oikeaan riviin, nämä laatikot sojottavat sinne tänne vieläkin.

IMG_2800-normal.jpg

Niin ja kaiken lisäksi pitää olla varhaisjakajan välillä selvännäkijä, että osaa laittaa lehden oikeaan laatikkoon! Tähän malliin: Ottaa varhaisjakaja laatikkorivin kohdalla sanomalehden käteensä, sulkee silmänsä ja hivelee lehteä. Alkaa varhaisjakaja näkemään sielunsa silmin kuinka haaleanvihreä laatikko rivistä ikäänkuin erkanee ja väreilee ja kuulee varhaisjakaja sielunsa korvin kuinka laatikko kuiskaa: "tänne Koivusen hesari...." Joskus osuu oikeaan, toisinaan taas ei. Ihan kuin muillakin selvännäkijöillä.

No nyt on varhaisjakaja taas itkenyt ja valittanut sydämen kyllyydestä!

Pistääpä tähän varhaisjakaja kuvan heinäkuun toisen päivän aamusta.

Aamu-usvainen kuminapelto.

IMG_5252-normal.jpg