viime aikoina käyttänyt  runsaasti terveyspalveluja.  Hammaslääkäriinkin pääsi vuoden odottelun jälkeen. Pitää kyllä sanoa, ettei kannata puhua hammashoidosta nyt ja silloin kun olin koululainen. Nyt ei tarvitse hammaslääkärin puudutusainetta säästellä. Kai silloin ennen muinoin pääteltiin, ettei lapset tunteneet kipua. Tai ei välitetty.

Joulun jälkeen alkoi eläkeläisen rintaan sattumaan ja hengästytti jo pienikin kävely, silmissä tuntui olevan saharan hiekat, vatsakin oli kipea silloin tällöin ja sydän muljahteli.

Harkitsi eläkeläinen terveyskeskukseen menoa, mutta päätyi kuitenkin yksityiselle, sinne kun pääsi melkein heti. Otettiin sydänfilmi ja verta monta putkea ynnä kiellettiin toistaiseksi lumityöt.

Soitti sitten terveyskeskuslääkäri yhdestä verikokeesta, joka oli otettu asianomaisessa (terveyskeskuksen) laboratoriossa.

Oli tohtori vihainen, kun reseptiä siellä uusitaan ja yksityisellä käydään.. Eipä huomannut eläkeläinen sanoa, että sieltä se lääkekin terveyskeskuslääkärin toimesta  määrättiin 30 vuotta sitten. Ihmetteli tohtori sitten, kun ei mitään merkintöjä löydy heidän papereistaan. No ei kai löydy, kun en ole siellä kymmeniin vuosiin käynyt. Työterveyslääkärikin on ollut yksityisellä lääkäriasemalla 20 vuotta. 

Sanoi eläkeläinen terveyskeskustohtorille, että oikein mielelläni tulee terveyskeskukseen asiakkaaksi. Alkoi silloin tohtori sanojaan perumaan ja tuumi, että tänne ei oikein tahdo saada aikoja.

Pitää varmaan varmuuden vuoksi tilata aika. Sen varmaan saa ennen ensi syksyä.