Istuminen on vaarallista. Jo tunnin  passivinen tv:n katselu edistää naisilla metabolisen oireyhtymän syntymistä peräti 26 %! Kai se koskee muutakin passiivista istuskelua.

Mitähän sitä pitäisi sitten tehdä istuessaan, ettei tämä kaamea  oireyhtymä  iske. Hirvittävä paniikki iskee nyt kaikille konttorirotille, autokuskeille, opiskelijoille, jne jne.

Pitääkö heiluttaa isoa varvasta vai pyörittää käsiä tuulimyllynsiipinä vai mitä tässä  pitää tehdä. Ai, ai ne pitkät kokoukset , lounaat, junamatkat, lentomatkat, elokuvat.

Ihan tässä varhaisjakajakin huolestuu, kun joskus on piirejä joissa joutuu istumaan autossa monta tuntia ja muuta liikuntaa ei ole kuin käsien heiluntaa ja kaasujalan ylösalas nostamista. Onkohan se kuitenkin jo aktiivista istumista. Siinä vaiheessa kun huomaa jakolistan olevan päinpeetä, ainakin verenpaine hyvästi nousee. Onkohan se aktiivitoimintaa?

Jaa a, täytyy kyllä sanoa, että alkaa näyttää siltä, ettei elämästä selviä hengissä. Kaikki mitä tehdään johtaa vääjämättä johonkin tautiin ja kuolemaan.

Kyse on ruåtsalaisesta tutkimuksesta.