on valjennut aika viileänä, mutta eipä se taida tahtia haitata.

Lehdenjaosta oli vapaayö ja vielä muuten ensi yökin, kun olen siirtynyt 6+2 systeemin. = 6 yötä töitä, kaksi vapaata.  Televisiosta tuli elokuva illalla ja sitä piti vahdata puoleenyöhön. Sitten aamulla olikin silmät "täys hiekkaa". Ei pitäisi valvoa vaan mennä kiltisti nukkumaan yhdekseltä. Eilen otin varmuuden vuoksi puolen tunnin nokoset illalla puoli kahdeksalta, että jaksaa valvoa. Mikähän elokuva tänä iltana tulee?

Puutarhalla äitienpäivähulina oli aikamoista. Lauantaina olin töissä klo 18 asti ja vähän ylikin, kun joku asiakas vielä ajoi pihaan vähän yli kuusi ja harppoi sisälle. Puutarha tuntuu olevan ihme paikka. Joko asiakkaamme eivät osaa lukea tai sitten.. enpä viitsi sanoa. Kyltit sanovat ihan suoraan koirankokoisin numeroin aukioloajat, mutta ei sillä ole mitään vaikutusta. Ensimmäiset asiakkaat ovat usein oven takana jo heti kahdeksan jälkeen ja ihmettelevät kun ovet eivät ole auki, vaikka ihan ilmi selvästi siellä kasvihuoneessa on jo joku. Pitää kai meidän joskus tehdä hoito- ym töitä. Ei ne ihan itsestään kasvitkaan hoidu. Onneksi minun ei tarvitse olla myymälän puolella useinkaan, vaan hoidan taimipihaa päivät pitkät. Tai ei ne päivät pitkiä ole, meinaavat ihan väkisin loppua kesken, kun tekemistä on yllinkyllin.

Eilinen päivä oli pikkuisen rauhallisempi. Kotona olin puoli kuuden aikaan ja paras äitienpäivälahja odotti: Katettu pöytä ja ruoka tuoksui ulos asti. Olikin ihan kauhea nälkä, kun en ehtinyt  töissä koko päivänä kuin hörpätä kiireellä kupin kahvia voileivän kera.

Nykyään enää harvoin ehdimme koko perhe syömään yhdessä. Oli tosi  mukavaa pitkästä aikaa. Kuopus vain puuttui. Lapsenlapsetkin olivat kaikki yhtäaikaa kasassa. Jyykiboi on minua päätä pitempi .... Loppukesällä on jo rippijuhlat.

Mutta tänäänpä on vapaata puutarhaltakin. Ja ohjelmaa ei puutu. Ihan ensin pitää käväistä kaupungissa ja sitten vaikka mitä.

Ai niin krassit ainakin pitää pistää ruukkuihin ja kasvihuoneeseen.

Nanna tulee päivähoitoon ja sitten onkin sirkus valmis. Lilli kaivautuu parhaillaan sohvanpäällisen alle, ei näy hännänpäätäkään. Sekin pitäisi trimmata loppuun. Trimmasin sitä jo aikaisemmin, mutta tassut jäivät kesken ja näyttävät hassuilta. No ehkä trimmata on vähän yliampuva sana, kun katselee sitä.

Ei muuta kuin ylös ja ulos.