piti varhaisjakajan mennä tuuraamaan työtoveria, joka on päässyt lomalle.

Ilokseen havaitsi varhaisjakaja, että saa jo Transportterin ikkunasta jaettua aviisit laatikkoon, kun vähän kurottelee. Ihan muutamilla laatikoilla enää piti varhaisjakajan oven raosta tuikkia.

Vei 120 kilometrin jakoreitti tänä yönä varhaisjakajalta noin 4h 45 min. Ensi yö onkin sitten asia ihan erikseen. Arvelee varhaisjakaja reitin silloin muistuttavan enemmän luistinrataa.

Ajeli varhaisjakaja kotiin miettien, että taitaa jäädä Puutarhalla työskentely tänä keväänä aika vähiin, kun ei juuri yhtenäkään aamuna enää ole varhaisjakaja  kotona ennen seitsemää. Ja nukkuakin pitäisi jossain välissä.

Avasi varhaisjakaja kotiportin, tervehtiä HerraHoota, joka oli taas odotellut puoli kuudesta lähtien. Astui varhaisjakaja toisella jalalla jo autoon, lähti  toinen jalka alta ja yhtäkkiä makasi varhaisjakaja auton vieressä selällään. Varhaisjakajaa sattui isosti ahteriin ja toiseen kyynärpäähän ja ajatteli varhaisjakaja, ettei kyllä tästä nouse: makaa tässä niin kauan, että tulee varhaisjakajan Mies katsomaan mikä on hätänä.

Piti siitä varhaisjakajan kuitenkin nousta ihan omin avuin. Ajoi auton talliin. Pisti portin kiinni ja meni sisään. Ensimmäiseksi kysyi varhaisjakajan Mies, että montakos piiriä sitä taas tänä yönä on ajettu, (kun vasta nyt tulee kotiin).  Varhaisjakajaa alkoi ottaa niin pannuun mokoma kysymys, että pillautti varhaisjakaja itkut ja kirota päräyttikin muutaman sanan siinä.

Heltyi varhaisjakajan Mies sen verran, että hieroi varhaisjakajan selkää ja niitä erittäin  kipeitä kohtia siellä.

On ainakin tästä työyöstä muistona varhaisjakajalla komea ja iso mustelma ahterissa.