Aurinko on noussut tänäänkin. Kaikista maailman meiningeistä huolimatta.

IMG_5595-normal.jpg

Mitä kaikkea onkaan varhaisjakajan näkökenttään taas osunut tänä aamuna!

Kaksi ketunpoikasta. Uteliaita kun mitkäkin. Oli ne niin söpöjä.

Kymmenen valkohäntäpeuran lauma syömässä kaurapellossa. Ei ole varhaisjakaja kuuna päivänä nähnyt viittä sarvipääpukkia samassa paikassa.

Valkohäntäkauriin pikkuisia vasoja loikkimassa karkuun. Valkoinen hännän alus vaan vilkkui. 

Toissa yönä sai varhaisjakaja ihailla ihan lähietäisyydeltä peuran vasaa. Se kurkisteli toiseen suuntaan ja höristeli korviaan, vaikka varhaisjakaja istui virman kotterossa parin metrin päässä sen selän takana. Vasta kun varhaisjakaja liikahti kotterossa, loikkasi vasa ojan yli pellolle.

Oli varhaisjakaja vähällä saada myös useamman lammaspaistin. Aidassa oli jonkinkokoinen reikä ja siitä olivat lampaat jo kerinneet tielle laumana. Takaisin tullessa katsoi varhaisjakaja tarkemmin, mutta ei ollut varma olivatko kaikki karanneet palanneet aitaukseen takaisin. Epäilee varhaisjakaja jonkun kohauttaneet mutkassa suoraan ja rikkoneen auton leveyden verran aitaa. Vähän matkan päässä oli kaljapurkkeja ja kenkä. 

IMG_5589-normal.jpg

Nauttii varhaisjakaja suunnattomasti lämpimistä kesäöistä ja kauniista luonnosta. Nyt pitää varhaisjakajan  tankata talven varalle, että kestää ankeat ajat.

IMG_5586-normal.jpg