ilma, jotta pois alta. Ja sen verran sain itsestäni irti sentään, että yhdessä Miehen kanssa on touhuttu pihalla.

Portin pielestä katkoin jokikisen yksinkertaisen juhannusruusun. Trimmeri tulee olemaan ahkerassa käytössä, kun sieltä pukkaa uutta versoa pari vuotta. Se tavallinen juhannusruusu kukkii niin lyhyen aikaa ja sitä paitsi kerrattu Plena on nätimpi. Sitä jäi kiven viereen se yksi ainoa puska, joka siinä kasvoi. Ainakin toivon, että muistin oikein.

Piha on haravoitu ja Mies kärrännyt roskia pois. Lisäksi viime syksynä ostetut  Pohjan Jätti mustaherukat on istutettu. Päärynäpuun alta löytyi lisäksi pari ruusua astiassa, kolme pionia (toivotaan että ovat hengissä), viinikärhö, elossa! ja jo pari vuotta siinä lojunut villiviinikin pukkasi silmuja.

Vielä  jäi tekemistä huomiseksikin ja ensi viikoksi ja sitä seuraavaksikin. Jälleen työ haittaa vakavasti vapaa-aikaa.

Niin, ja ainakin ne halvatun vuohenputket on hengissä. Kaikki kukkapenkit taas pukkaavat mokomaa. En millään viitsisi taas kaivaa ylös perennapenkkejä, mutta kaipa se on tehtävä. Jos laittaisikin joko juurimaton alle tai 10 cm Helsingin Sanomaa.....

Ja tietysti Hortonomi Laarrsson on osallistunut töihin ansiokkaasti ja yhtä ansiokkaasti olen herran turkista irroitellut ruusupuskan oksia. Tosin tämä lämpö tehokkaasti hillitsee herran puutarhurin apulaisena olemista.

Lilli löysi itsellensä hyvän varjopaikan vuorimännyn alta. Kenkä kaverina.

Takana näkyvä metsikkö on viikon päästä valkoisenaan valkovuokkoja.

Nyt vasta muutama valkovuokko on tullut esille.

Vapuksi saa jo raparperipiirakan.

Herra Väiski on ahkeroinut myöskin. Uusi Ava-luumu on taidokkaasti talvella leikattu. Kunhan vaan ei olisi otettu liikaa.