Tämän yön saldo askelmittarissa oli 8727! Taas tapahtui aamulla se, mitä aina silloin tällöin. Heräsin, aikaisin, apua! Miksei Mies ole herättänyt, nyt olen nukkunut pommiin ja on valoisaakin jo. Apua, äkkiä. Ennenkuin tajuaa, että minähän olin jo töissä tänä aamuna. Siinä ehtii iskeä jo melkein paniikki ennenkuin tajuaa mikäpäivämikämaamikävaluuttamissämennäänmuttamissäon zeizei.

Innostus iski puutarhatöihinkin vaihteeksi. Nyt tosin omalla pihalla. Pitää suurentaa yksi kukkapenkki, että saa mahtumaan kaikki hamstratut taimet. Kävin tänään Puutarhalla, muuta muuta en itselleni ostanut kuin: kahta erilaista narsissia: Walz ja TriandrusThalia sekä pussillisen papukaijatulppaneja. Auton peräkontissa tosin odottelee jo aikaisemmin ostamani 10 pussia erilaisia ja samanlaisia tulppaaneja. Kohtahan noita jo pääseekin istuttamaan. Yhtenä vuonna istutin narsisseja uuden vuoden aattona ja hyvin kukkivat seuraavana keväänä.

Löysin herkullisen tuntuisen omenapiirakan ohjeen. Ja kun piti alkaa leipomaan, muistin, että keitin aamulla viimeiset munat. Enkä viitsi ajaa kauppaan kananmunien takia. Saa vieras tyytyä mustikkapiirakkaan pakasteesta. Leivotaan joku muu päivä.

Nanna taas vaihteeksi hävisi jonnekin ja kun aikani huutelin ja etsiskelin, löytyi se hautaamasta luuta aidan viereen. Kyllä oli pikkunaama sen näköinenkin, että oli kuonolla tyrkitty multaa urakalla oikein. Eilen se seikkaili jossain ja tuli takaisin yltäpäältä rikkaruohon siemenissä. Niitä sain sitten illan putsata turkista. Nyt kaikki koirat nukkuvat syvää koiranunta väsyneinä puutarhatöistä. Vaan annas olla kun sammutan tietokoneen, löytyy virtanappula "on" jostain ja aikailematta. Ja sitten taas mennään.

Ja lopuksi vielä: Glatumin materialistisen mammonanhimon laki: Esineen subjektiivisesti koettu tarpeellisuus on kääntäen verrannollinen se todelliseen tarpeeseen sen jälkeen, kun se on ostettu ja maksettu

Tästä esimerkkinä mm. kuntopyörä, keittokirjan pidike, lukematon määrä kirjoja, se kuudes kermakko ja sokerikko ym ym.