kysyy päivän lehti. Tarkemmin sanottuna Länsi-Uusimaa.

"Väestöliiton parisuhdekeskuksen psykologi-ja parisuhdeterapeutti Keijo Markova uskoo,että puolison vaakalukemat saattavat hyvinkin nousta yhdeksi seikaksi parisuhdekriisissä.

Nykyajan kauneusihanteen mukaan naisen pitäisi olla solakka, eivätkä miehen leveät hartiatkaan saisi valahtaa vatsan korkeudelle. Markovan  mielestä naisen ylipaino saattaa olla suurempi uhka parisuhteelle kuin miehen, sillä naisille asetetaan edelleen yhteiskunnassa miehiä  enemmän ulkonäkövaatimuksia.......

Väkisin toista muuttamalla ei saa Markovan mukaan kuin ahdistusta. Jos jommankumman paino nousee, on sillä väistämättä myös  terveydellisiä vaikutuksia. ... plaa plaa plaa..........Mikäli kumppani ei kuitenkaan ole halukas noudattamaan terveellisiä elintapoja, on uhka parisuhteen loppumisesta otettava esille. Mutta paraneeko suhde laihduttamisen jälkeen?

Arvelen että ei. Ylipaino ei välttämattä ole suhteen ainoa ongelma, Markova huomauttaa. Toisaalta joillekin paino voi olla todellinen syy. Viehättävyys  puolison silmissä voi laskea, jos hän täysin laiminlyö omasta olemuksestaan huolehtimisen."

Voi hyvät hyssäkät.................

Siis kestävän parisuhteen saa vain, jos pysyy hoikkana, alati nuorena ja kauniina. Ei varmaan vanhetakaan saa vai? Siinähän viehättävyys laskee pohjalukemiin, kun tulee ryppyjä.

Lihominen ei kyllä ole "täydellistä laiminlyöntiä omasta olemuksestaan huolehtimisesta". Siihen asiaan kuuluu aika paljon muutakin kuin lihominen tai laihtuminen.

Samalla perusteella voisi ottaa parisuhteen loppumisen esille jos:

(Näitä seikkoja ei ole varmaankaan osannut oikein arvioida siinä vaiheessa kun on rakastunut ja järki mennyt ulos siitä mistä rakkaus sisään. Vaan herää näihin kammottaviin juttuihin vasta muutaman kuukauden/ vuoden päästä)

-on ruma

-on iso nenä/korvat/suu/jalat

-laihtuu liikaa

-saa ryppyjä / kaksoisleuan / näppyjä naamaan

-kaljuuntuu

-saa liikavarpaita

-sairastuu johonkin missä hoitona annetaan kortisoonia, niin että naama näyttää pullataikinalta.

-menettää vaikkapa sormia tapaturmassa

Ainoa asia jonka alleviivaan tästä artikkelista on: "Pahinta parisuhteelle on, jos halveksii toista."

Jos toista halveksii se johtuu muustakin kuin puolison lihomisesta.

Ne ihmiset, jotka eivät kestä sitä, että puolison ulkonäkö saattaa muuttua, eivät koskaan löydä kestävää suhdetta.

Pistää oikein puhaltamaan nämä jutut. Ja olisi kyllä vähän lisääkin sanomista tästä asiasta, mutten yksinkertaisesti jaksa. Eikä kukaan jaksa lukea sitä paahtamista.