on taas pimeät syysillat ja- aamut hiipineet tänne. Yhtäkkiä vaan huomaa, että aamulla on vielä 0630 pimeää! Ja illalla pimeys yllättää aikaisin. Tänään päivällä kotiin ajaessani katselin maisemia. Lehtipuuthan ovat jo kellankirjavia! Syksy on ollut mitä ihanin. En muista näin lämmintä syyskuuta, millon lie ollut viimeksi. Yöt ovat yhtä lämpimiä kuin kesällä.

Mutta ilmatieteenlaitos työntää synkkiä näkymiä meille suomalaisille. Talvet leutonevat ja lumipeite Etelä-Suomessa alkaa olla harvinaisuus. Pilvisyys lisääntyy tulevina vuosikymmeninä jopa 6:lla %. Vaikka ilmastomme tulee joskus olemaan kuin Keski-Euroopassa, niin valo ei suinkaan lisäänny talvella!

Tästäpä tämä masentunut kansa riemastuu.

Viime yö oli tosi pimeä ja kun työsuhdeauton valot ovat mitä ovat, niin ajaa pamautin ohi muutamista laatikoista. Ei muuta kuin käänny takaisin. Upea sarvipää kauris katseli pellonreunalla kylätien varressa. Harvoin olen nähnyt niin komeita sarvia valkohäntäkauriilla. Kissoja oli vähän vähemmän viime yönä kuin tavallisesti ja vain muutamia supukoiria näkyi maisemissa. Ristinsielua ei näkynyt koko yönä missään. Muutama rekka liikkui isolla tiellä. Ja tähtitaivas oli kaunis. Ensi yönä saakin taas liikuntaa, kun on yli 30  kerrostalon rappua jaettavana plus kaikkea muuta pientä.

ja ettei totuus unohdu:

Polkupyöräilyn ensimmäinen perussääntö: Riippumatta siitä, mihin suuntaan ajetaan, joudutaan aina polkemaan ylämäkeen ja vastatuuleen.