Tai ainakin ahneella pikkukoiralla levoton yö. Ja miksei pikkukoiran isäntäväelläkin.

Lassi alias Lassi Lassi liten alias Late alias Iivari alias  Lassi Iivari alias Lalli alias Rontti jne. söi iltalenkillä ahneuksissaan mädän kasvihuonekurkun kasvihuoneen seinustalta mihin joku oli sellaisen heittänyt ties milloin. Ennenkuin ehdin hätiin oli puoli kurkkua jo mennyt Lassin pikku masuun iltaruuan seuraksi.

Eipä siinä ehtinyt emäntä silmiä ummistaa illalla, kun alkoi tapahtua. Ensin tuli haju ja sitten brrrhh ja yök. Ja monta kertaa. Kuola valui niin, että koko etumus oli märkä. Siis koiralla. Sitten leviteltiin sanomalehteä vähän enemmänkin lattioille ja pyyhittiin sitä ihteään ja oksennusta pois matoilta ja rullattiin sitten matotkin suurimmalta osin pois.

Lillinkin yöunet häiriintyi niin, että se siirtyi nukkumaan sellaiseen paikkaan, jossa se koskaan aikaisemmin ole nukkunut.

Aikanaan, kun Maija tuli taloon, piti kaikki kukkapenkitkin peittää muovisäkeillä. Jaa miksikö? No siksi, kun kissat kävivät kakilla kukkapenkissä ja kissanpaska oli Maijan mielestä vastustamaton herkku.

Lassi on kyllä sellainen jätemylly. Kaikki mitä sinnepäin vähänkin menee, menee kurkusta alas. Kohta saa sienetkin tontilta hävittää. Se nimittäin yhtenä päivänä pisteli sieniä poskeensa. Eivät näemmä olleet myrkyllisiä tai sitten ne olivat erittäin pahanmakuisia, niin että kokeilu jäi kokeiluksi.

Onni on iso tontti ja lisäksi aidattu sellainen.( Minkä näköinen aita on , onkin sitten oma lukunsa.) Lassi jo pikkuisen kiertelee pihaa omin nokkinensa ja jopa Lilli on tehnyt kierroksen Lassin kanssa, mikä on tavatonta. Yleensä Lilli ei mene juuri kymmentä metriä kauemmaksi rapuilta yksin ellei ole hätä. Jonkun pitää olla ulkosalla ennenkuin Lilli poistuu pitemmälle.

Nyt Lilli nukkuu nojatuolissa ja Lassi on Miehen kanssa ulkona touhuamassa.

Kyl maar pitää vähän siivota.