yrittänyt toimia joulupukin apulaisena, kun perheessä on muutama karvainen nelijalkainen. 

Minä olen. Ja se se vasta työtä onkin. Suurinpiirtein näin se menee.

Ensin kerätään tavarat ja mennään vinttiin. Jos mahtuu, kun kolme nelijalkaista yrittää yhtä aikaa rappusiin. Ylhäällä huomataan,että jotain puuttuu. Mennään koko konkkaronkka alas ja sitten takaisin ylös. Yksi kuonolainen jää jälkeen ja uikuttaa portaiden alapäässä. Sitä sitten maanitellaan tulemaan  ylös rappuja. Sillä aikaa toinen on kaivanut koko vieraspedin ylösalaisin ja kaivautuu huokaillen tyynykasalle nukkumaan. Kolmas kömpii pöydän alle.

Paketoimattomat lahjat ovat lattialla muovikasseissa ja mikä missäkin pyssykässä ja kohta on siellä tallomassa ainakin kaksitoista jalkaa ja kolme märkää kuonoa haistelee lahjakasseja. Kun kuonot on saanut hätisteltyä pois, haluaa yksi ulos, toinen kaivautuu jälleen tyynypinon alle ja yksi jää pyörimään jalkoihin.

Paketoinnin aikana on tarkasti katsottava A) ettei teippirulla putoa lattialle, sillä se häviää kuonolaisen pureskeltavaksi saman tien. B) että mahdolliset suklaarasiat on varmasti nostettu tarpeeksi ylös. C) vahdittava valmiita paketteja , ettei kuonolaiset avaa niitä ennenaikojaan. D) katsottava, ettei tallaa kenenkään hännälle tai tassulle. E) vahdittava lahjapapereita, ettei rulla putoa lattialle, sillä jos ei ole tarpeeksi nopea niin se onkin kohta entinen paperi. F) vahdittava ettei paketontinaru putoa lattialle. Sillä kuonolaisen käsittelyn jälkeen se kelpaa vain moderniksi taiteeksi

Sillä aikaa yksi haluaa sisään, toinen kaivaa sänkyä vielä vähän ja kolmas haluaa ulos.Paketoija päättää mennä keittämään alakertaan iltapäiväkahvit. Rappusissa on jälleen syytä varoa.

Kun iltapäiväkahvit on nautittu intensiivisen tuijotuksen alla ja makupalat on jaettu, on aika mennä jatkamaan. Kuonolaisista vain yksi päättää tulla samalla oven aukaisulla mukaan. Yksi jää sohvan taakse nukkumaan. Ja tulee ryminällä ovesta, juuri kun paketoija on päässyt vinttin. Ei muuta kuin  rappuja alas ja ovea sulkemaan kuonolaisen perästä. 

Tällä kertaa vain yksi kuonolainen päättää tulla ylös. Ja ehtii lyhyessä ajassa kantaa pari lahjaa kassista lähempää tutkailua varten pöydän alle piiloon, pureksia teippirullan käyttökelvottomaksi ja pyöriä jaloissa ihan tarpeeksi. Juuri kun kaikki kädet ovat käytössä, haluaa se ulos, toinen sisään sänkyä pöyhimään. 

Tähän asti pienin on nukkunut alakerrassa nojatuolissa, mutta kun äsken ulos mennyt luulee kuulevansa jotain ja alkaa haukkumaan kamalimmalla vahtihaukunnalla, haluaa sekin ulos ja vintissä oleva haluaa ulos, ilmoittamalla siitä yhtä kovaäänisellä haukunnalla. Pienin pitää mennä päästämään alakerrasta ulos. Kaikki kolme rähisevät olematonta ja sillä aikaa paketoija kiipeää takaisin vinttiin.

Kohta kuuluu oven takaa raavintaa, portaiden alapäästä vinkumista  ja siinä vaiheessa paketoija luovuttaa

Päättää paketoija odottaa sitä päivää, jolloin Mies ottaa koko konkkaronkan ja lähtee niiden kanssa lenkille tarpeeksi kauas metsään ainakin tunniksi.