Maija on pipi ja vuoteessa makaa.

Ei saa nousta kuin aikojen takaa.

Otapas lääkettä, rohtoa nauti.

Kohta on kaukana pipi ja tauti.

No ei nyt ihan sentään. Rohtoa on nautittu ja enimmäkseen maattu. Ulkona on käyty haistelemassa vähän kirpsakkaa syysilmaa . ( Brrrrrrr, emännän huomautus.) Naapurin koira metelöi mäellä, mutta siitä ei tänään viitsitty välittää. Kiusaa se tötterön pahalainen, kolisee kaikkiin ovenpieliin ja eritoten rappusiin.

Emäntä puolestaan on yrittänyt nukkua yön olohuoneen lattialla, patjan päällä kylläkin tai oikeastaan puolikkaan. Maija nimittäin illalla valtasi puoli petiä eikä suostunut siitä liikahtamaankaan. Kaksi tuntia ehdin nukkua ennenkuin piti töihin mennä. Omat piirini jaettua odotti taas se lottovoitto: jakamaton piiri. Paikallislehden peitto ja kerrostaloja niin maan perusteellisesti. Onneksi päivystäjä tuli apuun kun omilta töiltänsä ehti. Ei ollut sekään naama kauhean iloisen näköinen.

Aamulla sain nukuttua muutaman tovin, sitten tuli päivähoitokoira. Se tanssi suurinpiirtein polkkaa päällä. Piti nousta kun en moista intoa jaksanut . Mutta tänä iltanapa levitetäänkin kaksi patjaa lattialle!

Eteenpäin sano mummo lumessa.