Aleksanteri Stubb on aina ajan hengessä: "Suomalaisella sisulla ja ahkeruudella selviämme". Etten sanoisi, että alkoi ottamaan otsalohkoon tämä lausunto. 

Siis esim. Microsoftin irtisanomisista ym pikkujutuista, kuten Fiskarsin leikkaavan tuotannon siirtäminen Puolaan, jolloin tällä seudulla on sisukkaasti ahkeroimassa kohta yli sata työtöntä. Ihan vaan sen takia, että Fiskarsin omistajat saavat isommat voitot, kun puolalaiset ahkeroivat paljon halvemmalla.

Helppo se on huudella ahkeruudesta ja olla niin murheissaan, kun oma palkkakuitti näyttää aika mukavaa summaa. Varmaankin herra ministeri ahkeroi palkkansa eteen. Sitä en epäile. 

Mutta tuskin hänelle tulee koskaan eteen se tosiasia, että oma koti on myytävä ja muutettava kerrostalokaksioon, vaikka on ahkeroinut parikymmentä vuotta ja enemmänkin  aika kovastikin. Kun siitä ahkeroinnista kiitokseksi saa potkut.

Ahkeroinnista tulee allekirjoittanut samaan vajaan tuhannen euron eläkkeen. Mutta onpahan ihan niin viimeisen päälle oma syy. Mitäs olen tykännyt pienipalkkaisista työpaikoista, joissa olen tehnyt sellaista työtä, josta olen pitänyt,  sen sijaan, että olisin opiskellut kymmenen vuotta korkea- tms koulussa.

Työelämäni on viimeisellä suoralla. Luojan kiitos. Saa lopettaa ahkeroinnin ja vetää kukkaron nyörit tiukalle. 

Nyt menee allekirjoittanut vetelemään pullataikinaa korvapuusteiksi.