kukkakaupassa kaksi narsissiruukkua, yhden kukkakimpun syntymäpäiväsankarille, toisen kukan tuliaisiksi ja vielä itsellensä kotiin viherkasvin sekä narsissikimpun.

Tavarat pakataan: Kaksi narsissiruukkua paperikassiin, sinne mahtuu sen lisäksi tuliaiskukka. Se on pakattu sellofaaniin ja kiinnitetty nauhalla. Syntymäpäiväsankarin kimppu pakataan sellofaaniin. Kimppuun on laitettu kosteudeksi kuitukangas- suikaleita kaksi kappaletta, muovipussi suojaksi. Sitten kimpun tyvi on kääritty värikkääseen kuitukankaaseen ja sidottu nauhalla, jotta se näyttää kauniilta läpinäkyvässä paketissa. Viherkasvi pakataan pakettiin, vain  silkkipaperi, sanomalehden sivu ja käärepaperi. Narsissikimpun tyvi suojataan muovipussilla ja kimppu kääritään silkkipaperiin.

Ihan vaan ihmettelen toisinaan eikö sitä kukkakimppua voitaisi pakata yksinkertaisesti kauniiseen silkkipaperiin. Miksei kotiin vietävät kukat ja viherkasvit voisi pakata sanomalehtipaperiin ja kaiken lisäksi voisivat asiakkaat ottaa mukaansa oman kassin, joko muovikassin tai paperikassin, johon ostokset voisi pakata.

Olen yhden kerran tässä elämässä samaa mieltä EU:n jonkin elimen kanssa, että muovipussit voisi kieltää tai ainakin niistä voisi ottaa kunnon maksun. Kun muovikassillekin tulisi hintaa 1,50, voisi useampi harkita sen oikean kauppakassin käyttämistä. Nyt se maitotölkki ja paahtoleipäpaketti pitää pistää muovikassiin. Ja jos ei omista kauppakassia niin autoon voisi varata niitä olemassa olevia muovikasseja, jos sellaisia pitää käyttää. Lisäksi asiakkaat pakkavat kaupassa kaiken mahdollisen muovipussiin. Jopa sen yhden sipulin tai omenan. Ja niiden ohuiden pussien tilalla voi ihan hyvin käyttää kangaspusseja. Joku hygieniaihminen tässä taannoin valitti omien kassien ja pussien ylettömästä bakteerikannasta.Voin kertoa,että vesi ja pesukone on kyllä keksitty.

Käykääpäs katsomassa Suomen etelärannikon rantoja. Sieltä löytyy muovipussi ja pullo poikineen. Ja teiden varret ovat täynnä tupakka-askeista öljypurkkeihin ja kaikkea siltä väliltä olevaa roinaa. Hävetkäämme suomalaiset!

Mutta tästä kaikesta huolimatta: Oikein mukavaa pääsiäistä! Nyt tämä täti lähtee muffinssikahville.

IMG_4914-normal.jpg