Muutamia vuosia sitten päiväpostin huru-ukot marisivat, kun varhaisjakajat tulevat ja vievät heidän työnsä. " Ei saa enää sitten urakkaakaan tehdä , kun ne varhaisjakajat vievät leivänkin lasten suusta."

Tänään pomo soittelee ympäriinsä ja kyselee kuka ottaisi lisää vielä ylimääräistä. Ei kellekään kelvannut, " kun nytkin menee jo iltahämäriin. " Tosin iltahämärä alkaa nyt  jo hiipimään, kellon ollessa 15.40. Ja iltahämäriin taitaa jakajalla mennä, kun me juuri äsken saimme postin. Emmekä suinkaan ole piirin viimeisiä.

Eläkeläinen on nyt paikkaamassa suurimmassa hädässä. Jotenkin ei oikein hirveästi innosta, kun tuli opeteltua kotona oloa monta viikkoa. 

Joku iso(hölmö)pomo on keksinyt, että kun kerran suurin osa kirjeistä tulee ns. jakolaatikoissa jakojärjestyksessä niin annetaan olla siinä ja nypitään niitä jakaessa. Sitten on varsinainen posti ja tänään sen lisäksi vielä mainokset. Saattaa siinä postilaatikot kolista, kun jakaja kolmesta kohtaa ottaa laatikkoon laitettavaa. Postilaatikko pysähdykseksi on laskettu viisi sekunttia. Saattaapi siinä vähän enemmän aikaa vierähtää.  Eikä ajaessa saa postiin koskea.

Oli niin mukavaa jakaa aikaisemmin, kun kaikki kirjeet ja muut postit ja mainokset olivat yhdessä laatikossa. Ennen meni aikaa lajitellessa, nyt menee sama aika ja vähän kauemminkin  jakessa. Ainakin oli liikenneturvallisuus aikaisemmin huomattavasti paremmalla tolalla!

Kyllä ihminen on hullu! Kaikkeen sitä pitää itsensä sotkea! Onneksi tämä on vapaaehtoista hulluutta.