Tänä viikonloppuna tulee hiihdon, alppihiihdon jne viimeisiä kisoja telkkarista. Kiitokset siitä jollekin. Ehkäpä jo huomenna pääsemme metsäretkelle makkaraa nuotiolle paistamaan. Tietenkin aurinko on paksun pilviverhon takana huomenna, mutta ei se mitään. Toivottavasti maaliskuun aurinkoisia päiviä on vielä jäljellä.

Voi olla, että Mies vihdoin pääsee pilkille. Joka talvi siitä puhutaan, mutta onpa tainnut jäädä muutamaan kertaan näitten vuosien aikana. Voisi sitä itsekin kokeilla. Pojan perhe oli pilkillä yhtenä pyhänä ja Eetun pilkkiin iski niiiiin iso kala, että siima katkesi ja sinne meni saalis. Eetu suuttui niinmaanperusteellisesti ja pilkki ym muut vehkeet saivat kyytiä. Isänsä poika näköjään.

Viime yönä on sitten harrastettu liikuntaa oikein urakalla: 54 rappua, keskiarvo toiseen kerrokseen = n. 1800 askelmaa ylös ja samanverran alas. Karkea keskiarvo. Olen joskus laskenut ihan tarkalleen montako askelmaa yöllä olen noussut, mutta nyt en viitsi. Ainoa miinuspuoli tässä hommassa on, että  saan aamu-unia vedellessä kauhea krampin jalkaan. Tänään ei ollut niin paha kun join tavallista enemmän ennen nukkumaan menoa. Kiusa se on pienikin kiusa!

Yksi pappa oli murisemassa laatikolla, kun olin vähän myöhässä. Sanoi, että pitäisi herätä aikaisemmin ettei lehdet tulisi näin myöhään. Sanoin, että olenlähtenyttöihin0130jajakanuttoisenpiirinensinjaolen17minuuttia myöhässäjakyllähuomennataaslehdettuleeajoissa, pappa vielä murahteli. Sitten kun sanoin, että onpas teillä komea koira, loppui murinat. Komea koira se olikin.

Viime kesänä ostin puutarhalta hortensian. Sellaisen, joka oli hyödetty kukkaan äitienpäiväksi. Yleensä ne heitetään pois kukinnan jälkeen. Minulla se oli koko kesän tuolla puskan juuressa. Syksyllä otin sen eteiseen ja siinä se raukka melkein kuivana on kärvistellyt koko talven. Ajattelin, että ei siitä mitään enää tule. Leikkasin sen, oksat olivat aika kuivat. Tänään yllätyksesksi siinä oli monta mehevää uutta silmua. Saapa nähdä tuleeko siitä sininen vai minkä värinen. Täytyy kaivaa jostain vähän rodomultaa sen juurelle.

Päivä on pidentynyt muutaman viikon aikana kuin varkain. Ihan outoa, kun tulee töistä niin onkin valoisaa ja iltakin tuntuu jo ihan toisenlaiselta.  Kohta ole kevätpäiväntasaus ja sitten taas leikitään kellojen kanssa.

 

 

 

.