on varhaisjakaja miltei palelluttanut varpaat, polvet, sormet ja ahterin. 
Ja se johtuu
1) jumalattomasta kylmyydestä, enimmillään -32 C.
2) vaihtokaupasta Postitoimistojen välillä, jossa varhaisjakajan konttori hävisi. Ts. Varhaisjakajan piiriltä lähti naapuriin vuoden 2010 vähän ajettu Caddy ja vastineeksi tuli varhaisjakajan vuorotuspiirille vuoden 2008 Caddy, jossa ei toimi ahteripaahdin eikä lämmitys. Peili on paikattu ruskealla teipillä, jotta se ei putoa kehyksistään ja toisen ajovalon lasissa oleva reikä on paikattu vanhakunnon kirjamuovilla. Sellaisella itseliimautuvalla. Oikein oli varman päälle valittu kaikista vanhin ja raaskuin vehje vaihtokauppaan siellä naapurissa meinaan.

Ajoi varhaisjakaja piiriltä suoraan kotiin, pisti sähköpiuhan Caddyn persuksiin tai tässä tapauksessa etupuolelle kiinni, sääti lämmityksen ja meni aamukaffelle. Ja sekin piti varhaisjakajan itse keittää.
Soitti Reiska vai kuka lie rekupisteestä aamupäivällä. Olivat varhaisjakajan työtoverit olleet tarkkoja ja ahkeria eikä ollut kuin kaksi puuttuvaa lehteä. Varhaisjakaja käynnisti jääkaapin auton, antoi sen käydä tyhjäkäyntiä paljon paljon paljon  yli sallitun kaksi minuuttia ja hurutteli persus jäässä Karjaalle. 
Eikä tässä vielä kaikki. Ei auennut virman autotallin ovi, ei!  Sai varhaisjakaja ajaa samalla jääkaapilla kotiin, kun oli nimittäin varhaisjakajan oma rakas toiota siellä virman tallissa. 
Siinä se jääkaappikatiska nyt seisoo piuha nokassa varhaisjakajan omassa tallissa, kylmässä sellaisessa, odottamassa ylösnousua ensi yönä klo 0200. 
Lähettää nyt varhaisjakaja nöyrän pyynnon sinne ÄitiLuonnolle ja pyytää häntä lopettamaan yhteistyön sen Siperian kanssa heti.
Lisäksi kiittää varhaisjakaja esimiestänsä, ettei tämä suurta piirijakoa tehdessään antanut varhaisjakajalle oma-auto tai polkupyöräpiiriä.

Ps. Menipä se kuukausi nopeasti.