tuottavat ihmiselle iloa, sanotaan. Tässä ei ole kysy meidän karvakorvista vaan tyttärien. 

Ensin Tyttären miehen, jota tässä Metsästäjäksi tituleerataan, koirat. Koiria on kolme, saksanseisojia kaikki. Aatu,vanha herra, joka ei enää jalkavamman takia metsästä, on siirtynyt vapaaherraksi. Aatun  päätyö on ruuasta huolehtiminen, on se sitten makupala, vahtiminen tai näpistäminen. Näpistelystä mainittakoon kuusi hirvenlihapihviä, jotka kokin käännettyä selkänsä salaperäisesti hävisivät. Mutta vanhat opit eivät ole unohtuneet. Kyllä metsästyshomma sujuisi, jos sinne vain pääsisi. Tosin viimeisinä metsästyskertoina piti Aatu linnun omanaan eikä tuonutkaan sitä isännälle, vaan saattoi uida toiselle rannalla lintu suussa.

Tässä vahditaan piparien tekoa.

IMG-20191221-WA0000.jpg

Katraaseen kuuluu myös Indi, koira parhaimmassa iässä, muotovalio ja parin pentueen isä. Oiva metsästyskoira. Ja erinomainen uimari.

Nuorimpana, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, on ruåtsintuliainen, Luka tai Luukas jota nimeä hän paremmin tottelee. Silloin kun huvittaa. Älkää antako herttaisen ulkonäön pettää. Kovapäinen ja -korvainen. Metsästäjä on useamman kerran uhannut tehdä siitä rukkaset tai lähettää takaisin Ruåtsiin. On jo sentään oppinut metsästyksen alkeet, joten säästynee takaisin lähetykseltä. Seisoo  lintua. Mielihommaa kaiken kantaminen ympäri taloa.

IMG-20191006-WA0001.jpg

Ja onhan suvussa vielä Luna. Metsästäjän sijoituskoira, joka asustaa Esikoisen perheessä ja on valloittanut koko perheen. Metsästäjä hakee Lunan peurametsälle näin metsästysaikaan. Ensimmäiset kerrat meni Lunalla peuranpaskan syömisessä, sitten jo vähän ajettiinkiin peuraa ja muutaman ajokokemuksen jälkeen oikein kunnolla haukkuen, niin että äänikin käheytyi. Viimeisin kerta huipentui jo ennen ajoa, kun Luna pisteli poskeensä Metsästäjän hartaudella itselleen evääksi tekemät riimipeurajuustovoileivät. Jätti sentään vanhat ryynimakkarat.

Lunan paras kaveri on Aksu

IMG-20200809-WA0003.jpg

Niin nopea Luna on, kuin  tuulispää, ettei HerraLaarrsson ehdi mukaan ollenkaan. Nanna menee turvaan jonkun jalkojen juureen, kun tuulispää saapuu. Luna kun tykkää hyppiä Nannan yli ja kiusata vähän muutenkin. NeitiSievänen jokseenkin kuurona vähän ärähtelee kuononpielestä, jos Luna liikaa lähentelee, mutta muuten evvk.

IMG-20200202-WA0000.jpg