koettelemuksesta selvitty. Vatsatautipahalainen iski toissa yönä. Sain sentään jakoreitin vietyä läpi vain yhdellä yökkäämiskerralla. Onneksi oli autopiiri, ei tarvinnut nousta edes montaa kertaa autosta. Suunnittelin jo, että montako Hesaria pitää penkille laittaa jos vielä ripuli iskee. Mutta siltä tässä taudissa onneksi säästyin.

Niinpä on levätty eilinen päivä ja viime yö. Tällä kertaa olikin vain lievä tauti, kun selvisin yhdessä päivässä. Yleensä olen kaksi ensimmäistä päivää kuin kuollut ja vasta kolmantena vähän alkaa ympäristö hahmottumaan.

Koirat ovat olleet kuin siat pellossa ja sen ne on näköisiäkin. Pitää Nanna kyllä huoltaa ennenkuin Tytär tulee takaisin ameriikoista. Muuten tulee negatiivistä palautetta oikein kunnolla. Nannan turkki onkin sellainen, että joka päivä se pitää harjata ja varmaan ainakin kerran viikossa pestä. Korvatippoja sille on annettu nyt viikko, kun oli korvatulehdus. Kyllä se mokoma tietää milloin on tippojen aika. Heti kun otan pullon esille, se ryömii sohvan alle piiloon. Niin salaa ei tippapulloa saa esille, etteikö se huomaa. Ja ainakin siinä vaiheessa viimeistään, kun ravistelee pulloa, koira häviää.

Lilli on ollut haaveileva ja tyhjyyteen tuijottelija jo viikon pari ja syykin selvisi. Juoksu alkoi. Ja kohta varmaan Maijallakin.

Onpa hieno syksy ollut tähän asti! Miten sitä tyhmä ihminen ei osaa nauttia tälläisestä asiasta. Naristaan vaan, kun tulee syksy ja pimeää.

Ihmisen sielu painaa 84 g, on joku tutkinut 1900- luvun alussa. Sen verran paino väheni, kun ihminen kuoli. Ei kai tämä tutkimus nykypäivänä ole mitään, mutta olipahan mielenkiintoinen juttu kuitenkin.

Kaari Utrio muuten sanoi ääneen sen asian, mitä moni ajattelee!

ja jottei totuus unohdu niin:

Edingtonin teoria: Tietyn biologisen ilmiön selittämiseksi esitettyjen hypoteesien määrä on kääntäen verrannollinen käytettävissä olevien tietojen määrään.