on bongaillut elikoita yön pimeinä tunteina. Alkuviikolla järvenrantatiellä vilisti minkki. Oli varhaisjakaja juuri edellisenä iltana katsonut dokumentin, jossa metsästäjä metsästi minkkejä, nylki ne ja raaputteli nahan alta minkkiöljyt talteen. Oli huomattavasti mukavampi näky varhaisjakajan mielestä tuo elävä otus. 

Viime yönä useamman valkohäntäkauriin ja  muun kauriin lisäksi kaksi supikoiraa tappeli keskellä tietä. Ainakaan se ei lemmiskelyltä näyttänyt. Aikamoista sähinää homma oli.

On varhaisjakaja saanut polvensa niin maan perusteellisen kipeäksi, sen toisen polven. Piti varhaisjakajan ihan lääkäriin mennä. Arveli lääkäri siinä nivelrikon olevan. Polvi tuli kipeäksi sen jälkeen, kun varhaisjakaja parturoi HerraLaarrssonia ulkosalla. Eikä pistänyt heti villasukkia jalkaan. Tässäkin tapauksessa huomaa varhaisjakaja vanhan sananlaskun olevan ajankohtainen. "Kun on tyhmä pää niin koko ruumis kärsii." Vaikka nyt kärsii vain varhaisjakajan polvi. Kyllä tiesi hyvin varhaisjakaja, jotta ei kylmää siedä vaan kylmästä tulee joku paikka aina kipeäksi. Yleensä vaihtelevasti saa varhaisjakaja kipeäksi kylmästä lonkan, perskannikan, polven, selän, olkapäät, niskan tai jonkin muun ulokkeen.

Nyt on varhaisjakaja sairauslomalla tiistaihin asti ja aloittaa sitten kahden viikon loman.

Saa varhaisjakajan kolleekakin, itse Päivänsäde, olla ihan rauhassa, eikä tarvitse tervehtiä eikä muutenkaan katsella varhaisjakajaa työpaikalla öisin. Eikä soitella päivystävälle auton siirtämisestä. 

Siitä asiasta on varhaisjakajan työtoverit vääntäneet vitsin toisensa jälkeen. Joka yö on joku uhkaamassa soitolla päivystävälle.......