melkein hermot tässä yhtenä yönä. Syynä kerrostalopiirin avaimet.

Piirillä on kolmetoista kerrostaloa, jossa kahteen taloon, yht. kuuteen rappuun on sama avain.  Avainlenkissä on kahdeksantoista avainta.

Jakolistassa lukee kauniisti "pronssi". Vaan onkos se avain pronssin värisellä värikoodilla merkitty. No ei ole, vaan se on vaaleanvihreällä värikoodilla merkitty, yhdeksän abloy-avaimen joukossa. Joista ei kuutta edes käytetä, kun on kerrostaloihin vaihdettu uusia lukkoja!!  Niiden yhdeksän avaimen lisäksi on piirin nipussa 9 muuta avainta.Joista yhdessä on tunnistettava värikoodi. Ja eivät ne ole ole jakojärjestyksessä, vaan jossain miestenlogiikkajärjestyksessä.

Kun oli varhaisjakaja kokeillut avaimia n. neljäkymmentä kertaa kuuteentoista oveen, ei varhaisjakajaa oikein hymyilyttänyt enää.

Onneksi on varhaisjakajalla kunnon työkaveri, joka sijaistaa ystäväämme Afrikasta. Työkaveri lupaisi laittaa avaimet jakojärjestykseen ja ottaa pois ne avaimet, joita ei käytetä.

Hallelujaa!

Kuvan avaimet eivät liity tapaukseen.

IMG_5717-normal.jpg

On muuten varhaisjakaja huomannut, että supikoirilla onpi ollut mainio poikasvuosi. Niitä saa väistellä ihan urakalla, kun ne ryntäilevät pusikoista tielle.