Kun ei ole mitään sanottavaa niin sitten höpistään tai voinhan vaikka kälättää :"käläkäläkäläkäläkäläkälä." Niin Tanu kälätti pikkutyttönä. Istui keinutuolissa ja kälätti, kun ei muuta osannut puhua. Miehen sisko, joka totisesti osaa puhua taukoamatta jäi toiseksi! Meillä on videolla, kun tyttö istuu keinutuolissa, keinun vauhtii kiihtyy ja kälätys voimistuu. Voi hyvänen aika, siitäkin on jo 13 vuotta....

Pihalla on 5 kuution multakuorma odottamassa kärräämistä. Eilen tein vähän perennapenkkejä ja tänään on istutusvuorossa mansikantaimet.

Yöllä saapi väistellä valkohäntäkauriita ja jäniksiä ja varoa tien yli poikkoilevia hirviä. Viime yönä kauriita oli taas liikkeellä oikein urakalla. Ainakin seitsemässä paikassa joko näkyi eläimiä tai sitten silmät kiiluivat jossain ojanpientareella. Sitä yhtä hirveä, jolla on tapana melkein joka yö ponkaista tielle, ei viime yönä näkynyt. Se liikkuu ihan tietyllä pienehköllä alueella. Iso se ainakin on, ei taida olla viimevuotisia vasoja. Mikähän siinä muuten on, että olen varmaan ainoa autolla liikkuva siellä päin (keskellä korpea, melkein) aamuyöllä ja usein se pongahtaa jostain ja juoksee auton edestä yli kylätien. On suorastaan ihme, että olen näinä lehdenjakovuosina säästynyt toistaiseksi kauris- ym kolarilta. Läheltä piti juttuja on ollut vaikka kuinka monta, mutta niitä ei lasketa. No kerran törmäsin supikoiraan. Se vaan tömähti auton alla. Pysäytin ja nousin katsomaan. Siinä se makasi tiellä. Mietin jo että millä ihmeellä saan sen lopetettua,ettei jää kitumaan, kun ei ollut mitään työkalua näkyvillä autossa. Yhtäkkiä se nosti päänsä, katsoi minua tovin, nousi jaloilleen ja juosta jolkotti metsään. Loukkaantui se kyllä, kun verilätäkkö jäi tielle. 

Onneksi on firman auto käytössä nykyään.  On se vähän turvallisempi kuin minun pikku "toiota"

On lehdenjakotyössä ne mukavat puolensa näin keväällä ja kesällä. Mikä ihana tuoksu oli ilmassa tänäkin aamuna. Poppelit pihassa tuoksuivat ja muutenkin oli sellainen vähän nuhjuinen pehmeä kevätyö. Kohta on valoisaa kun menee töihin ja aurinko jo korkealla kun tulee töistä. Ei oikein malttaisi mennä nukkumaankaan (paitsi nyt kun teen kahta työtä niin melkein kaikki vapaahetket menee nukkumiseen toistaiseksi.) Toista se on talvella kuiskii pessimistiminä jossain hyvin syvällä syövereissä.

Puutarhalla edelleen myymme puita, pensaita, perennoja, mansikantaimia ja kesäkukkia ym. ym. Näkyi olevan Hesarissa jokin ennakkotieto huomisesta puutarhaliitteestä ja keltaisesta Fairyruususta. Sitä sitten seuraavaksi kysellään.

Viime yönä heräsin, kun Mies huusi kauhealla äänellä. Ihan pelästyin ja sain ravistella kauan ennenkuin sain hänet hereille. Hän oli nähnyt unta sudesta, joka oli tappanut paljon ihmisiä ja tuli unessa makuuhuoneeseen, missä hän oli nukkumassa. Unessa isä oli ravistellut häntä ja tullut auttamaan. Minä puolestani painin karhujen kanssa. Niitä sai juosta karkuun ja aina ne vaan olivat tiellä ja tappeluksi meni taas.  Siinä unessa oli vielä tosi pehmeä ja heinäinen niitty painialustana. Taisi Lillikin pelästyä Miehen huutoa kun hyppäsi sängyltä ja meni sohvalle nukkumaan. Maija veteli hirsiä kuulematta mitään. Kauhea kuorsaus vaan kuului.

Koirat ovat aktiivisesti osallistuneet puutarhatöihin edelleen varastamalla hanskat , syömällä heinää ja viemällä kaikki risut ja kepit joita on kottikärryihin kerätty. Kyllä ne ovat likaisia urakan jälkeen. Nannakin oli ihan kaksivärinen eilen: alaosa musta ja selkä vaaleanruskea.

Meillä oli linnunpesä tuoksuköynnöskuusamassa, kuten monena vuonna aikaisemmin. Poikaset pitivät kauheaa meteliä, kun emo kantoi niille ruokaa. Yhtenä päivänä pesästä ei enää  kuulunut hiiskaustakaan. Luultavasti orava oli poikaset pistellyt poskeensa. Eilen kukkapenkkiä peratessa yksi poikanen löytyi kuolleena sieltä. Orava on monena kesänä oleskellut jossain talon tiilikaton ja vanhan pärekaton välissä. Sieltä sitten ilmestyy poikaset aikanaan katolle kisailemaan. Oravat on varmaan pistellyt poskeensa meidän lepakotkin, kun niitä ei ole muutamaan vuoteen enää lennellyt. Tai emakoiksi Esikoinen niitä pienenä sanoi.

Ei Luoja laiskoja elätä. Pitänee mennä puuhastelemaan jotain.

Ai niin, on näkynyt uusia mielenkiintoisia tutkimustuloksiakin, mutta en ole ehtinyt niihin vielä paneutumaan. Ainakin yhdessä väitettiin kahvin olevan terveellistä....