Eikä pakkastakaan ollut yöllä kuin -16. Nyt aurinko paistaa, mutta ei kyllä lämmin ole. Ja sitten ne positiiviset asiat (huom. Kuopus). 4 yötä lomaan on! jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kunhan viikon oleskelemme Madeiralla ja puolitoista viikkoa ihan kotosalla niin eiköhän kevätpurot jo solise komeasti. Tänne Etelä-Suomeen ennustetaan kunnon kevättulvia. Ja kaikki ojat ovatkin varmaan piripintaan ja vähän ylikin ennenkuin kaikki rummut ovat sulaneet. Tai sitten lapioidaan vieläkin lunta, sitä kun tuntuu joka päivä tulevan lisää. Mies laittoi merkkikepinkin pari viikkoa sitten hankeen, jotta voimme seurata kuinka lumi sulaa. Pöh! Lunta on nyt enemmän kuin pari viikkoa sitten. Muutamana kauniina päivänä suli ja sitten tuli taivaalta lisää. Vai mistä Siperian helvetistä sitä tulee. Lunta.

Mies lähti Lillin kanssa ulos keväthangille oravia katselemaan. Tässä pihassa loikkii yksi kappale syömässä lintulaudalta pähkinöitä ja sitten äkkiä takaisin piiloon. Kaksi pesääkin ovat oravat väsänneet vierekkäisiin pieniin kuusiin perunamaan päätyyn. Toinen pesä on kyllä joku harjoitelma, niin litteä se on. Tai sitten se on vielä keskeneräinen. Täytteenä näkyi olevan jotain valkoista. Yritetttiin arvailla olisiko se sanomalehtipaperia tai ovatko ryökäleet käyneet repimässä harsoa jota kesän jäljiltä roikkui omenapuun oksalla.

No onpa tylsää juttua, mutta tylsä on talvikin. Tai mukava talvi, mutta voisi jo vihdoin viimein loppua. Jonakin keväänä ovat jo pääsiäisnarsissiit kukkineet rappusilla tähän aikaan vuodesta. Tai ei ihan vielä mutta parin viikon päästä jo.

Viime yönä tuli ihan tuutin täydeltä sanontoja ja aforismeja radiosta. Oli niin hyviäkin, että ihan nauratti. Harva pärekoppapää kun on, niin yhtään en taida niistä muistaa enää. Jaa, yhden sentään:  Et voi olla myöhässä ennenkuin olet perillä.

Näin käynnistyi viikko jotakin.....