sanoisinko, että vihdoinkin.

Kukkakaupassa oli pienoinen härdelli pari kolme viimeistä päivää. 11 tunnin päivät kyllä riittivät meikäläiselle. Hyvä kun kotiin jaksoi raahautua. Kukka-asetelmat pyörivät päässä vielä yölläkin. Joulu pitäisi siirtää kesäkuulle, niin ei tarvitsisi paketoida niitä joulutähtiä kymmeneen sanomalehtikerrokseen. Kun sattui vielä oikea talvikin tähän joulunalusaikaan.

Onneksi minulla on kiltti Mies, joka pahempia rutisematta jaksoi tehdä kotihommia, sillä aikaa kun vaimo liitelee muissa maailmoissa. Joulusiivous tuli tehtyä ja kinkku paistettua vaikka piti vähän yöunista sitten nipistääkin. Onneksi se on tuttua.....

Joulun alla piti vielä jännittää pääseekö Kuopus ollenkaan Suomeen, kun Puukenkämaa oli jumissa kaiken liikenteen suhteen sunnuntaina ja lisää lunta oli luvassa. Se kuitenkin tuli vetenä alas ja junat ja lentokoneet kulkivat ja lensivät taas ja moottoritietkin avattiin liikenteelle. Täällähän sitten keskiviikkoaamuna olikin tullut lunta kunnolla ja taas jännättiin kulkekoo junat edes jonkinlaisessa aikataulussa, jos ei päästä kentälle iltapäivällä hakemaan. Oli onneksi turha huoli sitten sekin. Ja Kuopus saatiin miehineen kotiin jouluksi.

Ja kotikin oli joulukunnossa. Tosin kaappien päälle ja sisään ei kannata kurkistella. Hyasintit tuoksuvat ja kinkku oli hyvää.

Illalla syötiin kaikessa rauhassa ja pitkän kaavan mukaan. Sitten käytiin Esikoisella iltakahvilla ja hautausmaalla sytyttämässä perinteiset kynttilät. Ja voin kyllä sanoa, ettei NukkuMatinkaan kauaa tarvinnut tätä porukkaa aattoiltana odotella.

Lumisessa metsässä tehtiin pienoinen kävelylenkki tänään. Koirat olivat innoissaan, tietysti. Kuopus sanoi, että Puukenkämaassa tehdään vähän toisenlaisissa olosuhteissa kävelyt, mutta onpahan nyt hanget kahlattu. Eikä sitä lunta ollut kuin 10 senttiä ja paikoin vähän enemmän. Piristi se ainakin.

Näin joulu taitaa sujua leppoisasti. En luvannut edes tehdä joulupäivänateriaa perheelle,  siis lapsille ja lastenlapsille, kun en yksinkertaisesti jaksa. Esikoinen sanoikin kulkevansa aamutakissa koko päivän tänään. Hän on tehnyt omassa yrityksessään pitkää päivää koko joulukuu ja jo ennen sitäkin. Tytär on iltavuorossa hospitaalissa. Tänään menemme syömään Pojan perheeseen Kuopuksen ja miehensä kanssa.

Mukavalta tuntuu tämä joulu....