On varhaisjakaja muuttanut perusjakelun piiriin. Ainakin jouluun asti. 

Syy tähän on se, ettei varhaisjakaja halunnut allekirjoittaa sopimusta, missä varhaisjakajalle oli suunniteltu pelkkää kaupunkia, kerrostaloja ja omakotitaloalueita, joissa ei ole laatikkoryhmittelystä tietoakaan ja jossa edelleen lehtiä viedään ovelle kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Sanoi varhaisjakaja esimiehelle, että on liian vanha juoksentelemaan rappukäytäviä ja nousemaan ulos autosta kymmeniä kertoja yössä sekä könyämään pimeässä ihmisten pihoilla. Ja varomaan liukastumista talviaikaan. 

Soitti esimies perään ja tarjosi muuta, helpompaa kokonaisuutta, mutta oli varhaisjakaja jo päässyt siinä vaiheessa yönukkumisen makuun. 

Soitti sitten vielä toinenkin esimies ja tarjosi viikonloppujakelua pitkin maaseutua, mutta kieltäytyi varhaisjakaja siitäkin. 

Varhaisjakaja opetti uutta poikaa piirille, mutta vähemmän innostunutta on varhaisjakaja harvemmin nähnyt. Ja lopuksi poika nukkuikin sen yhden ainoan puolen tunnin piirin, jossa lehdet sai suoraan autosta laatikkoon. Ajatteli varhaisjakaja, että nukkukoon, kun oli poikaa herätellyt muutamia kertoja. Sanoi varhaisjakaja pojalle, että olisi syytä tulla päivällä vähän ajelemaan, mutta eipä poika tullut ja seuraavana yönä yksin jakaessa eksyikin jo ensimmäisellä kadun pätkällä.

Nyt on sitten varhaisjakaja postintäti. Tässä muutaman päivän perusteella voi varhaisjakaja päätellä aika pitkälle, kuten että hyppäsi ojasta toiseen.

Saattaa olla, että kesällä postintädistä tulee vielä varhaisjakaja.....