pikkuisen avustusta arvoisat Tykhe, Veles, Fortuna, Kubera,Plutos, Daikoku, Freyr, Cai-shen, Cernunnos ja Häm. Sen verran, ettei tarvitsisi varhaisjakajan enää aamuyöstä ajella, jolloin kaikki tai ainakin melkein kaikki ihmiset ja te arvoisat Jumalat olette makeimmassa unessa, pitkin hiekoittamattomia, liukkaita pikku kyläteitä pitkin puristaen rattia kaksin käsin ja hyvä ettei jalallakin, vieden uutisia sodista, onnettomuuksista, talouslamasta, työttömyydestä ym katasrooffeista ihmisille, jotka eivät mitenkään arvosta varhaisjakajan yöllistä työtä. Vaan luulevat pikku keijujen lehden aamuksi laatikkoon tuovan. Aamen.

Eivät arvosta edes senvertaa, että olisivat pikkuisen ripotelleet jonkinnäköistä liukuestettä siihen postilaatikon edustalle. Kaipa sitä sitten laitetaan, kun emäntä tai mummo tai papparainen on lehden / postin hakureissullaan heittänyt kolmoislutsit kierteellä takaperin taittaen jäisellä tiellä. Ja silloinkin se on varmaan varhaisjakajan syy.

Onneksi on varhaisjakajalla virman kottero. Niin ettei sillä ole suurempaa merkitystä, jos sen solmulle ajaa hiekoittamattomien teiden takia.

Ps. Ei tarvitsisi varhaisjakaja avustusta paljoa. Sen verran, että leipää pöytään saisi, vaikkei ikunaan töitä tekisi. Ja kaiken muun hyväksi joku työtön saisi töitä varhaisjakajan jäädessä lepäämään.