" XXX ulkoilualueella ei kävelyreitillä ei näkynyt koiranulkoiluttajia ulosteiden keräyspussukoiden kanssa. Sen sijaan ämpärikaupalla hevosenlantaa, jota lapset kiersivät suvereenisti. Me mökkiläiset emme osanneet sitä tehdä vaan toimme ulostetta kengänpohjissamme kaupunkiin saakka. Maalaisidylliäkö? nimmerk. Hämmentynyt mökkiläinen."

Aikuiset eivät osaa kiertää paskakasoja suvereenisti eli siis itsenäisesti. Piti oikein katsoa sivistyssanakirjasta tämä sivistyssana. Jos mökkiläinen olisi laskenut nenänsä vähän alemmaksi, olisi hänkin ehkä nähnyt kasan ja osannut kiertää sen itsenäisesti ilman käskytystä suvereenisti.. Tai osannut putsata kenkänsä  suvereenisti paskasta tallattuaan läjään, ettei ihan kotiolohuoneeseen kaupunkiin olisi sitä kulkeutunut. 

Nyt ei puutu maalaisidyllistä kuin hyttyset, mäkäräiset, nokkoset, naapurin kukko (Ranskassa tai jossain siellä päin oikeusjuttu meneillään, kun naapurin kukko kiekuu häiriten maalle muuttaneita eläkeläisiä.), ammuvat lehmät, isännät traktoreillaan ja se ettei kyläkaupasta saa oikeanlaista vuohenjuustoa vaan pitää mennä kaupunkiin asti sitä ostamaan sekä vesisade. Vähemmästäkin sitä mökkiläinen hämmentyy.

Nämä tekstipalstat tuottavat minulle yhtä paljon iloa kuin iltapäivälehtien otsikot: Timo Soinin mehulasiin lensi ampiainen. Osaatko keittää veden oikein?

Hitsi, jos olisi ollut lähempänä ne hevosenpaskat niin olisin jo ämpärin kanssa siellä tai useamman ämpärin tai peräti  saavin kanssa, jotta olisin saanut ruusuille lannoitteet. Kaupasta ostetut kun ovat niin perhanan kalliita. 

Ihan kaikkien ihmisten ei tulisi maalle muuttaa edes kesäksi. Kaupunkikin on kuulemma kesällä täynnä tapahtumia. Lisäksi olen ymmärtänyt, että sielläkin on mahdollisuus uimiseen, luontoon, saunomiseen ja muuhun kesätoimintaan, eikä tarvitse pelätä astuvansa hevosenpaskaan kävelyreitillä.