Brita Nordgren, ruotsalaishiihtäjä ei pääse starttamaan MM-kisoissa liian korkean hemoglobiiniarvon takia. Raja-arvo on 160. En pääsisi  minäkään, kun on  sama vika.

Hiihtänyt en ole ainakaan kymmeneen vuoteen. Mies osti uudet suksetkin (halvalla kun sai), mutta ne olivat niin liukkaat verrattuna vanhoihin puusuksiini. ettei niillä meinannut pysynyt pystyssä. Puusukset, Järviset, sain joululahjaksi 12 vuotiaana. Siis noin 40 vuotta sitten.

Niihin suksiin liittyy muutamia muistojakin. Nuorena hiihdettiin varmaan satoja kilometrejä kansanhiihtolatua talvessa. Ladun varrella oli laatikko ja siellä vihko mihin sai kirjoittaa nimen. En tiedä mitä sillä vihkolla keväällä tehtiin, ehkäpä joku ahkera hiihtäjä sai jonkun maininnan. 

Niillä suksilla hiihtäessä nyrjäytin nilkkani oikein kunnolla. Illalla pidin sitä jomottavaa koipea tyynyn päällä, kun armas aviomies istui sen päälle vahingossa. Melkein minusta tuli väkivaltainen silloin.

Kerran piti näyttää lapsille miten mäkeä lasketaan. Sen jälkeen laskettiin mustelmat. Koko takamus oli sininen. Ihme ettei koipi katkennut. Kuperkeikka oli mahtava.

Kälyn kanssa hiihtelimme joskus vuonna yks ja kaks iltaisin, kun aviomiehet tulivat kotiin töistä lapsenvahdeiksi. Kerran kälyn mies voiteli hänen suksensa niin, että ylämäet saattoi kävellä ylös ja alamäet alas. Taitaa ne voiteet olla vieläkin kälyn suksissa.

Siellä ne Järviset ovat nyt "kotimuseossa".