Kun varhaisjakajan pää on isompireikäinen pärekoppa tällä hetkellä, on varhaisjakaja unohtanut elukkapäivityksen.

Näki varhaisjakaja männä viikolla tuolla Mustion suunnalla ajellessaan kesäisen ilveksen pennun. Siinä se loikahteli auton valokeiloissa hyvinkin viitisenkymmenta metriä ennenkuin katosi metsään. "Wau" sanoi varhaisjakaja harjoittelijalle, joka pelkääjän penkillä istui. Ihan meni varhaisjakajan iho kananlihalle upeasta elämyksestä. Olisi voinut muukin perhe ehkä näkyä, mutta ajoi varhaisjakaja juuri szszzss mutkia, eikä paljon uskaltanut katsettaan tiestä irrottaa.

Supikoiria on juoksennellut ihan kiusaksi asti ja rusakoitakin kiitettävästi.

Peuroja ja kauriita näki varhaisjakaja  taas viime yönä runsain määrin. Mihin vaan vihreälle pellolle kääntyi valot niin vähintään silmät kiiluivat. Suurimmassa laumassa oli toistakymmentä  peuraa tai kaurista.  Eikä uskalla varhaisjakaja edes arvailla mitä siellä pimennössä piilee. Suuresti ihmettelee  varhaisjakaja ettei ole kolaria sorkkaeläimen kanssa vielä ajanut, vaikka onkin muutamia kertoja millin päässä ollut.

Eikä ole varhaisjakaja vielä sitä täällä juoksennellutta suttakaan nähnyt. Varhaisjakajan työkaveri sen oli bongannut miltei keskellä kirkonkylää.

Taitaa alkaa varhaisjakaja leipomishommiin sadepäivän kunniaksi.