jonkun verran otsalohkoon aamulla tai siis yöllä, etsiessään omiensa kolmen piirin lehtiä.

Pikkuisen kertoo varhaisjakaja taustaa koko stoorille. Lähtee varhaisjakajan jättöpaikalta 44 piiriä, jotka muodostavat 17 piirikokonaisuutta. Lehtinä ilmestyvät:  Hesari, Huvustadbladet, Västra Nyland, Länsi-Uusimaa. Kimppanipussa tulevat Turun Sanomat, Salon Sanomat, Demokraatti sekä Kauppalehti.

Suuressa viisaudessaan jokin taho aikoinaan päätti, jotta jokaiselle piirille tulee oma nippu kutakin lehteä. Ihan hyvä tietysti, kun usein piti joku piiri pistää puoliksi ja oli aikamoinen laskeminen, että montako lehteä kaverin osuudelle pitää jättää.

Tänä aamuna oli lattialle  yli 200 nippua. Toki kukin lehtilajike omassa kohdassaan. Lukumääräisesti Västraa menee eniten, joten nippujakin sitten lattialla makasi kuutisenkymmentä. 

Ja perkule! Jokikinen Västra nippu oli heitetty lattialle mikä mitenkin päin. Sai siinä varhaisjakaja pyörittää päätänsä kuin pöllö, että sai luettua piirinumerot nippujen päältä. Siinä vaiheessä alkoi jo varhaisjakajalla keittää ja höyry sen kuin lisääntyi, kun varhaisjakaja alkoi etsiä Länsi-uusimaa nippujaan, joissa oli lehtiä 1 kpl+2kpl+3kpl. Ja ne niput oli suorastaan kipattu lattialle. Olipa jakajan yhden kappaleen (!!!!) nippukin sidottu kahdella muovinarulla ja tietysti niiden alla paperi, joka kertoo mille piirille ja montako lehteä.

Mikä "#¤#%¤#¤%&%&¤% siinä on, etteivät miehet  jotkut viitsi vai eikö ne osaa?????? edes lehtinippuja heitellä kunnolla. Vai ajatteleeko kyseiset jakajat, että ei sillä mitään väliä, kunhan omat niput löytyy. .

Varhaisjakajalla oli tänään kolmen piirin kokonaisuus. Lehtinippuja oli 14. Jälkeen jäi 26 muovinarun pätkää, 2 muovikäärettä, 19 käärepaperia. 

Koko jättöpaikalta jäi n. 400 muovinarun pätkää, 240 käärepaperia, 30 muovikäärettä tänä aamuna roskiin pantavaksi.

Roskat lisääntyy ja lehtimäärät vähenee. "Vihreää Postia"

Vaikka on varhaisjakaja ollut huomaavinaan, että roskat lisääntyy ja määrä pienenee yhdessä jos toisessakin hyödykkeessä.

Oli muuten varhaisjakaja tänä yönä niin väsynyt, ettei ole ollut aikoihin. Johtuneeko sitten yhdestä vapaayön menetyksestä ja siitä, että varhaisjakaja on tosiaan tullut ikään, jossa ei työtä enää tehdä kuin ennen. Saattoi varhaisjakajalla olla vielä kuutisen vuotta sitten kaksikin viikkoa töitä ilman vapaapäivää. 

Mutta nukkui varhaisjakaja tänään melkein yhteentoista ja on niin virkeä jotta. Jos ei oteta huomioon, että kolottaa vähän sieltä ja täältä. 

Olisikohan varhaisjakajan syytä hieman siivota, kun se Kuopuskin tulee........