Miehen piti mennä labaratorioon. Meidän omassa pienessä kirkonkylässämme on ihan oma terveyskeskus, joka on auki kolmena päivänä viikossa ja sen yhteydessä laboratorio. Ainakin vielä toistaiseksi.

No joka tapauksessa. Ennen mentiin laboratorioon odottamaan kello 0800. Paitsi tiistaiaamuisin kun oli verensokerin mittauspäivä ja kaikki mummot siellä. Otettiin jonotuslappu. Hyvällä tuurilla pääsi sisään melkein heti, huonommalla joutui odottamaan jopa 30 min. Ja sillä selvä.

Tänä päivänä pitää soittaa johonkin hornantuuttiin HUS:n ajantilausnumeroon ja sieltä annetaan aika laboratorioon. Siis tähän meidän kylän pikkupuljuun. Mies kun on KunnonMies, eikä ihan heti usko uusiin hömpötyksiin, kävi aamulla terveyskeskuksessa. Siellä sanottiin, etteivät he voi auttaa vaan pitää itse soittaa ajanvaraukseen. Antoivat sentään kortin, jossa oli maailman pienimmillä numeroilla puhelinnumero. Siinä joutuu mummo etsimään suurennuslasin, jotta näkee lukea kortin.

Mies sanoi, että koko terveyskeskuksessa oli yksi asiakas odottamassa pääsyä joko lääkärille (ei kiireellisiä tapauksia, 1,5 kuukauden jono, hammaslääkärille (3-5 kuukauden jono), terveydenhoitajalle, sinne sentään taitaa päästä jo parin päivän päästä.

Onhan se tietysti mitä mainioin asia, ettei sairaat istu yskimässä ja tartuttamassa toisiaan ja sotke odotustiloja. Pääsee siivoojakin helpommalla.

Ja sitten varoituksen sana. Älä vaan saa pahaa hammassärkyä viikonloppuna. Sillä hammashoito päivystää nykyään viikonloppuisin jossain HUS:in sopukoissa pääkaupunkiseudulla. Apteekista saa ostaa ensiapupaikkauspaketin ja jollain tuttavalla on varmaan hermosärkylääkettä purkin pohjalla jos tarvitaan. Hammaslääkäriin voi sitten tilata särkyajan maanantaiaamuna, niin oikein hyvällä tuurilla pääsee jo keskiviikkona.

Ja kun tässä nyt oikein valitetaan niin,

Eläköön myös uusi tietotekniikka postin palvelupisteessä. Entisen muutaman minuutin odotuksen sijasta saat nyt seisoa kymmenen minuuttia odottamassa, kun virkailija katsoo tuolta sivulta ja tältä sivulta ja tarkastaa vielä tuolta, että onko se paketti varmasti tuon asiakkaan ja kysyy sitten tietysti henkilöpaperit, ettei vaan joku muu ole hakemassa juuri tätä pakettia. Eihän me olla tunnettu toisiamme kuin vasta kolmekymmentä vuotta.

Ja kiitetään vielä  Aktia pankkia, joka on päättänyt lopettaa konttorinsa tässä kylässä.

Eikö meihin jo voisi asentaa se mikrosirun niin ei tarvitsisi mummojen ja pappojenkaan hommailla uusia henkilöpapereita, kun niitä vaaditaan mm. asioidessa pankin suuremmassa konttorissa ja kohta joka paikassa. Olisi kätevää kaupan kassaihmisenkin tarkistaa olutta ja tupakka ostavan ikä, kun surauttaisi koodinlukijalla sinne päin.

Mies päätti sitten mennä sinne laboratorioon, missä kävi lääkärilläkin, yksityisellä. Ja ilman ajanvarausta, auki klo 18 asti.