Rakkaan Miehen paidasta oli nappi pudonnut tai itse asiasssa kahdesta paidasta. Se Tärkeä Nappi. Niinpä Hyvä Vaimo tietysti lupasi ommellla sen.

Tuumasta toimeen. Neula löytyi neulatyynystä, tietenkin, onhan Hyvällä Vaimolla tavarat järjestyksessä. Ja lankakin löytyi samasta paikasta. Hyvä Vaimo siristeli silmiään ja yritti sohaista lankaa siihen neulansilmään, joka kuitenkin oli niin pieneksi muuttunut, ettei Hyvä Vaimo siihen ilman apuvälinettä millään osunut. Siispä Hyvä Vaimo kaivoi  järjestyksessä olevasta ompelurasiastaan esille apuvälineen. Ja sitä tovin tai kaksi ihmeteltyään sai vihdoin viimein langan neulansilmään.

Hyvä Vaimo kiinnitti ensimmäisen piston paitaan ja sitten nappiin muutaman pisto. No, voi sentään nappi tuli väärin päin. Se sileä puoli ylöspäin ja oikea puoli, se jossa on pieni reunus, kangasta päin. Hyvä vaimo katkasi langan ja kiinnitti napin uudellen muutamalla pistolla. Silloin Rakas Mies sanoi, että se nappi on liian alhaalla. Jää ilkeä ryppy jos sen niin ompelee ja sitten paidan napittaa.

"Hyvänen aika" sanoi Hyvä Vaimo ja ratkoi maailman tylsimmillä saksilla pistot auki ja ompeli napin uudelleen oikeaan paikkaan. Ja voi kummaa, pitkään lankaan tuli solmu muutaman piston jälkeen. Hyvä vaimo oli näet ottanut kaukonäköisesti tarpeeksi pitkän langan, kun kerran piti kaksi nappia ommellla. Sitä solmua  selvitellessän sai Hyvä Vaimo niin kauhean naurukohtauksen, että oli pistää Rakasta Miestään neulalla rintaan.

Nauravalta Vaimolta ei saanut selvää sanaa muutamaan minuuttiin vaan Hyvä Vaimo nauroi, niin että kyyneleet valuivat pitkin poskia. Kun Hyvä Vaimo vihdoin sai jotakin sanottu, hän sanoi, että napinompelu kovasti muistuttaa uusavuttoman touhuja.

"Nauru pidentää ikää." sanoi Rakas Mies.