tähän huusholliin munakello. Jaa miksikö. Ihan siksi, että olen nyt onnistunut miltei keittämään kolme litraa vettä pohjaan.

Pitäähän vapuksi simaa laittaa, kun Kuopuskin tulee Puukenkämaasta visiitille. Siispä laitoin vettä kattilaan ja ei muuta kuin levy kolmoselle ja kiehumista odottelemaan. Tietokoneella istuessa alkoi ihan kauheasti väsyttämään ja oikaisin tuohon sohvalle hetkeksi. Siihen heräsin, kun Mies tuli sisälle ja ihmetteli mikä vesihöyry täällä leijaa. Juu, siinä se vesi kiehui edelleen. Oli siellä onneksi kaksi senttiä vielä pohjalla.

Nyt on sima pullotettu ja jännityksellä odotan minkälaista simaa tänä vuonna tulee. Se kun joka kerta hieman yllättää.

Puutarhatyöt ovat hyvässä vauhdissa. Ne aloitettiin kaatamalla pihasta 30 v vanha hevoskastanja. Aikanaan tuli istutettua väärään paikkaan. Sitten jatkettiin myrskyn runtelemalla, kenties lähes 80-90 vuotiaalla päärynäpuulla.IMG_6370.jpg 

On hieman jäykähkö olo talven jälkeen ja iltaisin puutarhassa ahertamisen (hahhaa) jälkeen löytyy sellaisia lihaksia, mitä en uskonut minulla edes olevan. Vielä kun nämä sormet olisivat vähän vähemmän nivelrikkoiset, niin työt kävisivät vähän joutuisammin. Ehkä.Tai sitten ei.

Tänään kävin ostoksilla ja katselin lankoja, joita oli ihan pilkkahintaan halvalla. Sitten piti ottaa niskaote käsityöminusta ja muistuttaa, ettei näillä käsillä enää juurikaan kudota. Keskisormen nivel turpoaa pingispallon kokoiseksi jo tunnin kutomisen jälkeen. 

Koirille sentään ostin punkkimyrkyt. HerraLaarrssonista on saanut nyppiä punkkeja joka ilta.

HerraLaarrsson on ollut vähän kipeänä. On juonut litra tolkulla ja pissinyt tuplasti. Ensimmäistä kertaa sitten koiruuslapsuuden löytyi pissijärviä yöllä sisältä. Eläinlääkärillä on käyty ja nyt alkaa HerraLaarrsson olla taas normaali eikä ole tarvinnut enää  kääriä mattoja rullalle yöksi. Mitään sen kummempaa ei löytynyt. Ehkäpä HerraL ei tykännyt synttärihulinoista ja pöydän alta syötetyistä makupaloista.